Puterea coincidențelor (n-o să crezi ce mi s-a întâmplat!)

Dacă asculţi cu atenţie în jurul tău, o să descoperi că cele mai interesante povesti încep cu “Cred că am avut o zi cu ghinion, să vezi ce-am păţit…” sau “N-o să crezi ce mi s-a întâmplat în drum spre birou!”În funcţie de efectul pe care l-a avut asupra ta, întâmplarea ciudată pe care ai trăit-o se va numi coincidenţă sau poate îi vei găsi un alt nume mai potrivit: ironie, conspiraţie, karma, destin, noroc, ghinion, premoniţie, intervenţie divină. Cele mai populare coincidenţe sunt cele care au un final fericit: vieţi salvate, câştig la loterie, întâlnirea cu persoana potrivită la locul potrivit (în momentul potrivit), momentele în care reuşeşti să prinzi ambele trenuri (plus autobuzul) unul după altul în drum spre casă şi mai câştigi timp pentru tine.Dar sunt coincidenţele mai mult decât simple întâmplări random, său fiecare dintre acestea au un rol în viaţa noastră?Filosoful şi psihologul Carl Jung cu siguranţă a crezut că se ascunde ceva în spatele lor, dezvoltând teoria sincronicităţii la începutul anilor 1950.

Mai multe detalii şi curiozităţi veţi găsi în “Unbelievable!: The Bizarre World of Coincidences”, o colecţie de poveşti bizare, coincidenţe (sau puteţi să le spuneţi cum vreţi): de la Mark Twain, care a prezis felul în care va muri, trecând prin întâmplările ciudate care s-au întâmplat pe platourile de filmare de la The Exorcist şi până la profeţiile lui Nostradamus, veţi fi încântaţi să aflaţi că, uneori, coincidenţele sunt mai mult decât simple întâmplări.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *