Psihologia culorilor

Acasă este refugiul meu. Cum mediile în care lucrez sunt extrem de solicitante și îmi sug toată energia, când mă întorc între cei patru pereți ai mei vreau să mă simt ca în Paradis. Să mă izbească imediat cum deschid ușa de la intrare mirosul confortului și al relaxării, iar de cum calc pragul problemele și grijile să dispară. De aceea, mereu am căutat moduri de a-mi înfrumuseța casa, de a o aranja pe stilul meu, să se potrivească personalității mele schimbătoare. Culorile îmi dictează viața și nu mi-aș putea închipui nicidecum o lume în alb și negru, prin urmare totul în jurul meu trebuie să fie cât mai colorat și mai diversificat pentru a-mi stârni interes și a-mi crea senzația de confort.

Pentru că totul începe de la colorarea pereților căminului tău, a micii oaze de liniște și singurătate, am cercetat care ar fi cea mai bună variantă de pictare a pereților fiecărei camere pentru a avea efectul dorit.

Să începem cu dormitorul, locul unde ne petrecem cea mai mare partea a timpului dormind, citind, savurând momente intime alături de cei dragi nouă.Verdele este cea mai bună alegere în dormitor căci oferă liniște, sănătate, chiar și bani. Este un spațiu din care, preferabil ar fi, să lipsească televizorul care transmite energie negativă. Pe peretele cu patul, pentru a strecura pasiune și iubire, peretele poate fi vopsit roșu.

În sufragerie ar trebui să domine culoarea lavandei pentru diminuarea anxietății și calmarea nervilor, dar și pentru a permite relaxarea. Atunci când venim din oraș, fie că am fost la muncă sau într-un loc distractiv, prima cameră unde ne oprim atunci când intrăm pe ușă este sufrageria și ne-am și trântit pe canapea, iar starea de relaxare ar trebui să se instaleze imediat.

Pentru bucătărie culoarea indicată este galbenul căci deschide camera, îți dă energie și sporește cheful de a găti într-un mediu cald și plăcut. Țineți cont însă că nu este o culoare potrivită pentru camera unui bebeluș căci provoacă plânsul și o stare de agitație.

În camera de studiu albastrul este culoarea ideală pentru că sporește inventivitatea și imaginația, cel care stă în această cameră va avea mai mult spor și ideile îi vor veni mult mai ușor. Productivitatea crește într-un loc unde culoarea albastru predomină așa că atunci când lucrați pentru un proiect sau învățați pentru examene alegeți o cameră albastră. Fiind asociată cu apa, culoarea creează o stare de liniște și pace.

Dacă aveți o cameră specială unde luați masa cel mai bine ar fi sa o vopsiți în roșu  fiind o culoarea care stimulează apetitul și trezește sentimente de dragoste și afecțiune printre membrii familiei. Roșul însă nu are ce căuta în mediul în care învățați pentru un examen fiind asociat cu pericolul sau eșecul în contextul realizărilor pe plan profesional.

Pentru pictarea pereților mai puteți folosi și albul care denotă inocență, puritate și pace, creând totodată senzația de spațiu și libertate. Rozul este indicat a fi folosit în camera fetițelor, fiind culoarea dragostei inocente, a căldurii și copilăriei.

Puneți preț pe culori și alegeți nuanța care vi se potrivește stilului de viață și personalității, creându-vă propriul univers sigur și confortabil, departe de karma negativă din jur.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *