Programele de team-building: distracție și învățare

Echipa este foarte importantă pentru orice firmă, simțul unității și al coeziunii acesteia conducând la o performanța ridicată. Printre factorii de influenţă care afectează obţinerea performanţei se află și relațiile interpersonale dintre angajați.Pentru ca membrii unei echipe să poată lucra eficient împreună, ei trebuie nu numai să fie buni profesioniști, ci și să poată interacționa într-un mod agreabil la nivel personal.O echipă bine consolidată va conduce mai ușor la atingerea obiectivelor firmei, relațiile dintre angajați putând fi îmbunătățite prin realizarea de activități comune, în cadrul unui team-building.

Harvard Business Review recomandă să ținem cont de următoarele trei aspecte atunci când planificăm un program de teambuilding:1. Recunoașteți problemele care există în organizație, dar nu vă lăsați copleșiți de ele ci mergeți înainte, încercați să le depășiți.2. Păstrați contactul cu realitatea: Cel cele mai bune exerciții implică probleme din lumea reală, nu doar activităţi distractive. Provocați echipa să rezolve împreună o problemă de afaceri imediată sau presantă,  şi puteți fi sigur că  vor dezvolta ceea ce au învăţat atunci când se întorc la muncă.3. Personalizați programul de team-building: Oricât ar părea de tentant sau că în acest fel mergeți la sigur, nu folosiţi un model de activitate de team-building la cheie. Utilizaţi o abordare care se potriveşte companiei şi culturii echipei voastre.Programele de team-building sunt o excelentă oportunitate ca membrii unei echipe să se cunoască mai bine, să interacționeze și să realizeze diverse activități distractive împreună. Aceste activități pot fi de mai multe tipuri, în funcție de locația și specificul programului. Ideea principală este de interacțiune în cadrul grupului prin trăirea de momente distractive și constructive. Unele firme aleg să apeleze la specialiști în organizarea de astfel de programe, altele realizează singure aceste teambuilding-uri.Team-building-ul este foarte important pentru consolidarea echipei și mai ales pentru descoperirea oamenilor cu care lucrezi și sub o altă formă decât cea ascunsă în spatele biroului. Activitățile din cadrul unui team-building solicită creativitatea, implică aventură, amuzament și multă muncă în echipă.Dacă ai oportunitatea de a participa la un program de teambuilding organizat de firma în care activezi, sfatul nostru este să nu ratezi o astfel de ocazie. Iar dacă vrei organizezi un teambuilding, îți oferim o serie de soluții care să te ajute în planificarea și realizarea unui program de neuitat. 

Mai multe cărți despre teambuildingCărți despre jocuri și activități distractive pentru adulțiMai multe cărți Harvard Business Pressзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

1 thought on “Programele de team-building: distracție și învățare”

  1. Asta se aplica doar persoanelor extrovertite / team playerilor, dar macar un sfert din populatia lumii e opusul, lucrand mult mai bine pe cont propriu, iar o parte dintre ei (asa ca mine de exemplu) nu “functioneaza” mai deloc cu altii prin jur, cu atat mai putin in colaborare directa cu respectivii “altii”.

    Iarasi presiunea aia de schimbare a persoanelor dupa nevoile societatii in locul formulei logice care ar fi fix inversa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *