Professional Interviews: Raluca Blaga

De când am început concursul Professional Contest ne-am dorit să vă cunoaștem mai bine pe voi și profesiile voastre. Așa că ne-am decis să facem câte un scurt interviu cu fiecare câștigător, iar prima este Raluca Blaga.Raluca a primit cele mai multe Like-uri în concursul nostru pentru lista “Tragicul în dramaturgia irlandeză contemporană” și a câștigat astfel premiul Cel mai iubit cititor. O invităm la o scurtă prezentare.


foto:Dan Predescu 
The Cambridge Introduction to Tragedy
Spune-ne ce te-a făcut să alegi tocmai această temă?Tema listei de la concursul Professional Reading List este parte a tezei de doctorat la care lucrez în prezent; prin urmare, alegerea nu a fost greu de făcut, întrucât am adăugat listei de concurs  cărțile cu care operez în lucrare. Bineînțeles că pe lângă titlurile pe care deja le-am studiat, am adăugat și câteva dintre cele la care nu am avut acces până acum, iar faptul că sunt unul dintre câștigătorii concursului m-a ajutat să-mi completez biblioteca.
Greek Tragedy in Action
Ce te-a determinat să urmezi o carieră universitară?Cu 5 ani în urmă am absolvit specializarea Teatrologie în cadrul Universității de Arte Tîrgu-Mureș. După terminarea tezei de licență, au rămas câteva subiecte pe care îmi doream să le analizez într-o lucrare mai complexă. Iar doctoratul a reprezentat ocazia ideală.


După doctorat, ce planuri ai în continuare? După finalizarea doctoratului sper că va urma o perioadă de vacanță, de relaxare a tensiunilor acumulate în această perioadă. Iar apoi voi reveni la muncă și voi încerca în continuare să  dau ce am mai bun în ceea ce fac – în prezent sunt secretar literar al Teatrului Studio al Universității de Arte din Tîrgu-Mureș.


Contemporary Irish Drama: Second Edition
Mai ai timp să citești și altceva în afară de materiale pentru profesie? Dacă da, ce carte ți-a plăcut cel mai mult? Deocamdată lecturile mele se învârt în jurul listei pe care am creionat-o și pentru concurs. Dar mai scapă câteodată și alte titluri. Salman Rushdie, Nicole Krauss, Elfriede Jelinek, povestirile lui Borges, Filip Florian, J.M. Coetzee, Chinua Achebe, Milan Kundera îmi fac plăcere de fiecare dată când îi citesc. Nu aș putea să aleg un singur titlu, pentru că, după fiecare lectură, urmează un alt autor și un alt titlu, și fiecare dintre ei lasă amprente mai mult sau mai puțin pronunțate.


The Tiger in Winter: Six Contemporary Irish Plays
Filme preferate? Poate unul cu o semnificație aparte pentru tine? Filmele sunt o altă plăcere de care mă bucur că am parte. Aștept difuzarea în cinematografe a fiecărei producții românești care iese pe piață, blockbuster-urile de la Hollywood încerc să le triez, iar cinematografia europeană – în mod deosebit cea polonă,  cea spaniolă – este oricând binevenită. La fel, ca și în cazul cărților, și parte din filmele pe care le vizionez sapă adânc în sufletul meu și mi-ar părea rău să dau un titlu, pentru ca, mai apoi, să-mi aduc aminte de un altul care n-a apucat să fie trecut în dreptul răspunsului la această întrebare.Mulțumim mult Ralucăi pentru participare și îi urăm mult succes în profesia pe care și-a ales-o!займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *