Principii Lean aplicate în marketing

“Lean marketing” este o metodologie strategică de a simplifica şi automatiza procesele de marketing, în scopul de a îmbunătăţi eficienţa prin eliminarea pierderilor. De asemenea, “Lean marketing” reprezintă o abordare de ansamblu a unor sisteme sau instrumente, care conduc la realizarea unei culturi a proceselor de îmbunătăţire continuă a strategiilor de marketing din cadrul unei companii. Scopul utilizării principiilor “Lean” este acela de a maximiza valoarea oferită clienților, de a reduce pierderile și de obține rezultate eficiente pe o perioadă lungă de timp.O companie care adoptă principiile “Lean” în cadrul strategiei de marketing devine capabilă să acopere nevoile clienților chiar dacă acestea se află în continua schimbare și de asemenea, va putea oferi calitate înaltă, costuri reduse, timpi rapizi de livrare, beneficiind chiar de o gestionare a informațiilor mult mai simplă și mai precisă.

Principiile “Lean” aplicate în marketing pot fi rezumate în 6 pași pe care orice companie ar trebui să îi urmeze:

  1. Realizează o hartă a valorilor pentru fiecare familie de produse oferite. Aceasta trebuie să fie efectuată din punctul de vedere al clientului final.
  2. Analizează fiecare activitate ce conferă valoare clienților, cercetând scopul activității dar și pierderile suferite.
  3. Identifică activitățile care conduc la pierderi și încearcă eliminarea lor. Produsul trebuie să ajungă la clientul final prin parcurgerea unui flux continuu și precis.
  4. Testează activități care simplifică fluxul de marketing (activitățile creatoare de valoare sunt ordonate în pași bine stabiliți).
  5. Implementează fluxul de valoare.
  6. Operaționalizează și perfecționează procesul, până se ajunge la un nivel optim în care se maximizează valoarea adăugată și se elimină pierderile.

Mai multe cărţi de Marketing & VânzăriMai multe cărţi din categoria Businessзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

3 thoughts on “Principii Lean aplicate în marketing”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *