Primii paşi în viaţă

Unul dintre primele lucruri pe care le-am învăţat la joaca din faţa blocului a fost că nu poţi alerga după fluturi sau după visuri colorate fără să te împiedici, măcar de câteva ori. Aşa că trebuie să fii hotărât să baţi praful de pe potecile drumului care ţi-e sortit, chiar în timp ce-l străbaţi, să faci norii de praf să danseze şi să ai un dezinfectant la îndemână, pentru că o să-ţi tot juleşti coatele şi genunchii în căutarea fericirii.Orice călătorie începe cu un pas. Primul. Care e, mai mereu, cel mai anevoios. Pentru că e pasul spre necunoscut – spre ceva ce ţi-ai dori, dar de care nu eşti neapărat convins că ai nevoie; spre ceva ce-ţi lipseşte, dar poate e mai bine aşa; spre ceva de care te îndepărtează frica, dar te apropie curiozitatea, dorul de neîntâlnit; spre ceva ce nu ai mai simţit niciodată şi ţi-ai dori cu orice preţ sufletesc: „să vezi cu ochii tăi, să trăieşti cu viaţa ta”.Decizi să te ridici clătinându-te din zona de confort, să-ţi linişteşti spaimele sprijinindu-te într-un mănunchi de speranţe, îţi îndrepţi spatele, priveşti în stânga şi-n dreapta inimii tale pentru a te asigura că nu te izbeşte nici o remuşcare şi… păşeşti. Asemenea unui bebeluş care învaţă să meargă. Prin urmare: Walk on!

Walk On!: A Guide for Babies of All Ages
Scriitoarea şi ilustratoarea Marla Frazee se foloseşte în cărţile ei de cuvinte şi imagini pentru a asambla poveşti-metaforă, luminoase şi amuzante, numai bune pentru a le fi citite celor mici înainte de culcare şi celor mari, înainte de a porni, cât se poate de treji, pe urmele speranţelor lor.Walk on! A Guide For Babies Of All Ages, una dintre cele mai îndrăgite scrieri ale sale, este adresată celor: „plictisiţi să stea degeaba toată ziua, celor care vor să stea pe picioarele lor şi pentru care a sosit vremea să se ridice şi să meargă mai departe.”Personajul principal, exploratorul pornit într-o expediţie fascinantă şi înfricoşătoare deopotrivă, invitând viaţa la joacă, este un bebeluş curios care descoperă lumea formă cu formă, emoţie cu emoţie, lumină cu lumină. E nedumerit de tot ce vede, devine intimidat de multitudinea de întâlniri pe care le are cu tot ce îi iese în cale, dar merge mai departe, astâmpărându-şi temerile cu voinţă şi… puţin lăptic.Cartea urmăreşte, în cuvinte-poveste şi o grafică minunat de expresivă, riscurile, bucuriile, transformările, căderile şi satisfacţiile acelui prim pas – după care viaţa nu va mai fi niciodată aceeaşi.

„Vei avea nevoie de susţinere. Asta e ceva complicat pentru că, de multe ori, cea ce crezi tu că te va susţine nu o va face”. (Marla Frazee, Walk on! A Guide For Babies Of All Ages)

Frazee i-a dedicat această carte despre obstacole, independenţă, emoţia începuturilor şi stângăcia lucrurilor făcute pentru prima oară fiului său Graham, care se pregătea în acea perioadă să plece la colegiu şi să pătrundă într-o lume nouă, necunoscută.Walk on!, cu ale sale sfaturi spuse cu umor şi tandreţe: „Linişteşte-te! Ridică-te! Stai în picioare! Nu-i nimic dacă nu reuşeşti din prima. Poţi plânge. Uită-te la tine, poţi să mergi!”, poate fi o încântare pentru copiii de toate vârstele, dar şi pentru adulţii care privesc sceptic lucrurile extraordinare pe care le pot (re)învăţa de la cei mici: trebuie să ai răbdare şi să faci totul pas cu pas; te îndrepţi spre o lume de experienţe noi, pentru care e firesc să fii nepregătit; la început o să te sperii, pentru că în jurul tău totul pare imens şi de neatins, dar după ce-ţi vei începe drumul, nimic nu te va mai putea opri; ai grijă cu obiectele fragile (inimi şi pahar); stai departe de suprafeţele instabile; e în regulă să cazi şi să încerci din nou; orice ar fi MERGI MAI DEPARTE.Prin intermediul copiilor şi al cărţilor despre ei, Marla Frazee le-a vorbit oamenilor mari despre ei înşişi. Walk on! este o astfel de carte, pentru toţi cei ce vor o schimbare în viaţa lor, dar nu îndrăznesc să facă acel prim pas spre începutul pe care şi-l doresc.

„S-ar putea să dureze o vreme. Găseşte-ţi echilibrul. Învaţă să te clatini fără să cazi. Aminteşte-ţi să respiri. Iar atunci când simţi că eşti pregătit… Desprinde-te şi mergi.”

 

The Farmer and the Clown
The Boss Baby
A Box of Clementines (3-Book Paperback Boxed Set)
All the World
A Couple of Boys Have the Best Week Ever
Roller Coaster
The Seven Silly Eaters
Boot & Shoe

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *