Premiul Nobel pentru medicină 2011

 

Premiul Nobel pentru medicină 2011 a fost câștigat de Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Franța) și Ralph Steinmann (Canada), pentru cercetări în domeniul sistemelor imunitare. “Laureații Nobel din acest an au revoluționat înțelegerea sistemului imunitar prin descoperirea principiilor cheie ale activării sale”, era scris în comunicatul comitetului Nobel.

“Domnii Beutler și Hoffmann împart o jumatate din premiu pentru cercetările asupra sistemului imunitar înnăscut. Steinman este recompensat pentru lucrările asupra sistemului imunitar adaptiv”, precizează comitetul.

Americanul Bruce Beutler, în vârsta de 55 de ani, și Jules Hoffmann, 70 de ani, alături de canadianul Ralph Steinman, 68 de ani, au revoluționat cunoștințele legate de sistemul imunitar, a declarat secretarul comitetului Nobel pentru Medicină, Goran Hansson, care a anunțat laureații.Sistemul imunitar permite organismului să se apere prin eliberarea de anticorpi în fața virușilor și a germenilor. În prima etapă, sistemul imunitar înnăscut “poate distruge micro-organisme infecțioase și să provoace o inflamație care contribuie la blocarea atacului” înainte de apariția anticorpilor, explică acest comitet.Dacă această prima linie de apărare se dovedește insuficientă, “sistemul imunitar adaptiv intră în joc”. Acesta permite vaccinarea, deoarece celulele păstrează memoria agresorului.Cercetările efectuate de cei trei laureați deschid calea unor noi medicamente și vaccinuri. De asemenea, contribuie la lupta mai eficientă împotriva deficiențelor imunitare precum astmul, poliartrita reumatoidă și maladia lui Crohn.Sursa: HotNews

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *