Povești uitate din industria frumuseții

Știți cum își vopseau fețele indienii înainte de a pleca la război sau atunci când participau la vreo sarbatoare? Ei bine, se pare că nici noi nu suntem departe. În fiecare zi, milioane de femei din întreaga lume își pictează fețele înainte de-a iesi in lume. De ce o fac?

Poate pentru că le oferă încredere în sine, poate pentru că, protejate de stratul mai gros sau mai subțire de fond de ten, se simt în siguranță. Industria frumuseții a progresat mult după Primul Război Mondial. Astăzi, nume precum Chanel, Elizabeth Arden, Helena Rubinstein, Estee Lauder, Max Factor reprezintă pentru majoritatea femeilor sau, de ce nu, și a bărbaților, numele unor branduri de produse cosmetice. Puțini știu că în spatele acestor nume se ascund niște oameni care au revoluționat industria cosmetică. Așa cum eu le-am descoperit poveștile fascinante, am să vă invit și pe voi să le cunoașteți. Veți descoperi în cărțile scrise despre viețile acestor oameni lecții de viață uimitoare, intrigi, bârfe, familii unite sau destrămate, ambiții și multă muncă.

 Astăzi, vă voi spune pe scurt Povestea Maybelline.

 Cu siguranță fetele care citesc aceste rânduri au auzit sau au folosit rimelul Maybelline. Ceea ce nu știați poate este că cel care a fondat această companie este un bărbat. Tom Lyle Williams este un domn care a convins femeile că pot folosi machiajul într-o perioadă în care doar starurile de cinema își permiteau s-o facă. Femeile normale erau  considerate femei ușoare dacă se machiau.  Tom Lyle avea 18 ani atunci când și-a pornit propria afacere de comenzi prin poșta în Chicago. Pentru că ideea lui a avut un succes neașteptat, iar oamenii cumpărau orice, Tom Lyle Williams și-a chemat sora, Maybel, să-l ajute. Așa că Maybel s-a mutat în micul apartament inchiriat ca sa-l ajute cu expedierea comenzilor (sigur, unul dintre motivele ascunse pentru care venise aici era pentru ca voia să se marite, iar într-un oraș mare îi creșteau șansele). Ca o adevărată soră, Maybel gătea. Soarta, destinul? Și-a ars genele și sprâncenele în aventurile ei culinare. Cine o s-o mai ia de nevastă acum? Pentru că Maybel avea o pasiune pentru revistele de lifestyle ale timpului, și-a preparat după o rețetă citită în reviste o pastă făcută din vaselină și cărbune, pe care și-a întins-o artistic pe sprancene și gene. Când s-a întors acasa și și-a văzut sora cât este de frumoasă, Tom Lyle a avut o sclipire de geniu. Trebuia să facă și el o pastă asemănătoare, pe care s-o livreze clientelor sale prin poștă. A găsit un chimist bun și așa s-a născut primul său rimel. Costa 25 de cenți și se numea Lash-Brow-Ine. După ce a îmbunătățit rețeta rimelului, Tom Lyle a mărit prețul și a schimbat denumirea în Maybelline, în onoarea surorii sale. La 19 ani, în 1915, acest bărbat cu un simț al afacerilor ieșit din comun era bogat și milioane de femei mult mai frumoase și mai fericite.

 Cartea în care puteți citi povestea Maybelline se numeste  The Maybelline Story and the Spirited Family Dynasty Behind It și este scrisă de o descendentă a lui Tom Lyle Williams. Vă garantez că n-o veți lăsa din mână.

Un articol de Marilena Vasile, pe care o puteți găsi și aici

Numele meu este Marilena Vasile, iar profesia mea este cea de estetician-cosmetician. Am lucrat pentru multa vreme intr-un alt domeniu, in Relatii Publice si sunt absolventa unor facultati ce nu au, de asemenea, nicio legatura cu profesia actuala. Dar, cum toate lucrurile au legatura intre ele, in timp am aprofundat pasiunea pentru cosmetica naturista si acum este profesia mea. Pentru ca in orice domeniu ai nevoie de informatii, citesc in permanenta. Asa ca cea de-a doua mare pasiune a mea sunt cartile. O sa impartasesc cu voi aceasta pasiune pe blogul Books Express.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *