Povestea ursulețului care a inspirat personajul Winnie-the-Pooh

Astăzi a fost publicată cartea pentru copii Finding Winnie: The True Story of the World’s Most Famous Bear, povestea adevărată a ursulețului care a inspirat îndrăgitul personaj Winnie-the-Pooh, scrisă de Lindsay Mattick și ilustrată de Sophie Blackall.

În anul 1914, în timpul Primului Război Mondial, în White River, Ontario, căpitanul Harry Colebourn, un medic veterinar canadian, a salvat un pui de urs pe care l-a botezat Winnie, după numele orașului său natal, Winnipeg și l-a luat cu el la război. În cartea ”Finding Winnie”, strănepoata lui Harry Colebourn, Lindsay Mattick, spune povestea înduioșătoarei prietenii dintre străbunicul său și ursulețul Winnie și a incredibilei lor călătorii dintr-un oraș din Canada spre o bază militară din Anglia și apoi la Grădina Zoologică din Londra, unde Winnie și-a făcut un nou prieten, un băiețel pe nume Christopher Robin Milne. Inspirat de drăgălașul ursuleț Winnie, Christopher Robin și-a botezat ursulețul de pluș Winnie-the-Pooh, iar tatăl său, autorul englez Alan Alexander Milne (A. A. Milne), a preluat numele și a creat cel mai iubit ursuleț din literatura pentru copii.

Ilustrațiile colorate și pline de viață ale cărții, realizate de apreciata ilustratoare Sophie Blackall, sunt completate de fotografii inedite din arhiva familiei Colebourn, în care ursulețul Winnie apare alături de soldatul care l-a salvat și de micuțul Christopher.

Drepturile de ecranizare ale cărții ”Finding Winnie: The True Story of the World’s Most Famous Bear” au fost deja achiziționate de compania americană RatPac Entertainment.

Prima carte ”Winnie-the-Pooh” scrisă de autorul A. A. Milne a fost publicată în anul 1926 și urmărește aventurile unui ursuleț pe nume Winnie-the-Pooh și ale prietenilor săi, porcușorul Piglet, măgărușul Eeyore, bufnița Owl, iepurașul Rabbit și cangurii Kanga și Roo. A doua carte din seria Winnie-the-Pooh, ”The House at Pooh Corner”, a fost publicată în anul 1928 și a introdus un nou personaj, tigrul Tigger. În anul 1924, A. A. Milne a inclus un poem despre ursulețul Winnie în cartea pentru copii ”When We Were Very Young”, iar în anul 1927, a reunit multe alte poeme despre drăgălașul ursuleț în cartea ”Now We Are Six”.

Toate cele patru cărți au fost ilustrate de Ernest H. Shepard. De la apariția lor până în prezent, cărțile Winnie-the-Pooh s-au vândut în peste 70 de milioane de exemplare în întreaga lume și au fost traduse în peste 50 de limbi, inclusiv latina, cartea ”Winnie ille Pu” fiind singura carte în limba latină care a fost inclusă vreodată în lista bestsellerurilor New York Times.

În anul 1966, Disney a produs primul film inspirat din cărțile Winnie-the-Pooh, filmul animat Winnie the Pooh and the Honey Tree, urmat de multe alte adaptări pentru cinema, televiziune și teatru.

De-a lungul timpului, îndrăgitul personaj a inspirat crearea a peste o sută de cărți, nenumărate jucării, hăinuțe, jocuri video și multe alte obiecte pentru copii. Winnie-the-Pooh a devenit o adevărată franciză internațională, care produce anual două miliarde de dolari, clasându-se în prezent pe locul trei în topul celor mai vândute francize din lume. Winnie-the-Pooh este al doilea cel mai bine vândut personaj Disney, după Mickey Mouse.

Datorită popularității sale, în anul 2006, personajul Winnie-the-Pooh a primit o stea pe Bulevardul Celebrităților (Hollywood Walk of Fame) din Hollywood, California.

Finding Winnie și cărțile Winnie-the-Pooh scrise de A. A. Milne și ilustrate de Ernest H. Shepard

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *