Pot să mor de inimă rănită?

Timp de secole, numeroși muzicieni și scriitori și-au exprimat în cuvinte durerea fizică a unei inimi frânte, dar acum oamenii de știință de la Universitatea din Birmingham ne avertizează că acest lucru ne-ar putea aduce mai mult decât o simplă durere. Experții imunologi susțin că au descoperit dovezi biologice care sugerează că în perioada de ”doliu” imunitatea fizică scade considerabil. Acest lucru facilitează contactarea unor infecții care îți pun viața în pericol.Stresul emoțional pe care îl simți în momentul în care pierzi o persoană iubită este asociat cu o scădere a eficienței celulelor albe din sânge, care luptă împotriva infecțiilor importante, precum pneumonia. Astfel, cercetătorii susțin că nu este neobișnuit ca persoanele care au suferit mult timp din dragoste (de orice fel), să moară mai tineri. De asemenea, nu sunt rare nici cazurile în care după ce o persoană rămâne văduv/ă după mulți ani de căsănicie, nu trăiește mai mult de 5 ani.Se pare că există o bază biologică pentru acest lucru. Dar, sănătatea nu este afectată de inima zbdrobită, cât de imunitatea scăzută și slăbirea organismului. În plus, în afară de imunitatea scăzută cauzată de stres, mai intervine și alimentația necorespunzătoare, care îți afectează sănătatea destul de mult.Chiar dacă nu există un tratament pentru cei care suferă din dragoste, există ajutor pe care și-l pot oferi singuri, există tratament specializat, plus susținerea celor din jur. займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

2 thoughts on “Pot să mor de inimă rănită?”

  1. *low growl* Singurul “tratament” e intoarcerea persoanei iubite (atata timp cat n-a murit, bineinteles). Altceva doar variaza intre irelevant si daunator, iar oricine poate “trece peste” inseamna ca de fapt n-a iubit cu adevarat.

  2. Stresul emotional in general slabeste organismul, acesta din urma fiind expus astfel numeroaselor infectii. Stresul indelungat la locul de munca sau stresul datorat sustinerii unor examene poate avea acelasi efect. Nu e vorba doar de dragoste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *