Pettersson și Findus

Cine este Pettersson și cine este Findus? Dar mai ales ce este Pettersson und Findus? La a doua întrebare am un răspuns promt: o serie de cărți pentru copii. Formal am rezolvat dilema. Însă prima întrebare este cea care ar trebui să intereseze pe părinții care vor să le aducă copiilor acasă una dintre cărțile pe care orice copil ar fi trebuit să o țină măcar odată în mână. De ce? Veți înțelege după ce vă voi răspunde la întrebarea cu care mi-am început povestea.

Sven Nordqist este omul care scrie despre un om bătrân și singuratic care trăiește la marginea unui sătuc suedez. Este un prieten de nădejde însă atunci când Findus are nevoie de ajutor. Dar nu numai atât, este de asemenea un inventator genial. Construiește cele mai năstrușnice și ingeniase aparate și instrumente ingenioase. Ce vrea oare să facă cu ele?Cine este Findus? Findus este un motan, un motan pe care Petterson îl găsește într-o conservă cu mazăre pe care scrie numele companiei producătoare: Findus: mazăre verde. Vioi și nerăbdător Findus este peste tot și nicăieri. Dacă vă veți întreba mereu Unde este Findus? Cel mic vă va putea da mereu o explicație. Findus e mereu în acțiune, alergând printre paginile cărții. Ah, să nu uit micul detaliu: Findus vorbește însă numai Pettersson știe de această minunăție. De ce oare?Findus își serbează aniversarea, de trei ori pe an chiar. Dar Peterson nu mai găsește în casă nici strop de făină. Trebuie să meargă cu bibicleta până în sat să cumpere. Dar una dintre roți e complet dezumfltă, iar pompa e în cămară. Cheia de la cămară a căzut în fântână, undița e undeva în pod iar scara stă întinsă în poiana în care paște taurul. Ce este de făcut? Aflați cum se termină ziua de naștere a lui Findus în Eine Geburtstagstorte für die Katze.Când încep să-i dispară găinile din curte, Findus încearcă să creeeze un foc de artificii. De ce? Ca să sperie vulpea. Oare îi va reuși năstrușnica idee? Ein Feuerwerk für den Fuchs are răspunsurile.De Crăciun, Pettersson și Findus nu se îndură să iasă afară din casă, e un ger de crapă pietrele. Când pare că se face mai cal, Pettersson își luxează glezna. Ce să faci în Ajunul Crăciunului cu un motan hiperactiv și un picior umflat? Ziua este în cele din urmă salvată. Cum? Aflați în Petterson kriegt Weihnachstbesuch. Dacă nu v-ați convins încă că Pettersson și Findus au o grămadă de surprinze pentru copii, ascultați-le poveștile și cântece pe CD:Findus, wird's was geben. CD și veți ști sigur! Mai multe idei de cadou în Christmas BoutiqueMai multe cărți, filme și jocuri cu Petterson & FindusMai multe cărți pentru copii în limba germanăPixi pentru copiiMagic Tree Houseзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Sandra

Citesc literatura care îmi spune ce și cum să înțelegem despre cine suntem. Secolele XVI și XVII. Nașterea științei moderne. Religie și filosofie. Aparțin unei echipe formate din oameni competenți și curioși și mă numesc asistent de cercetare la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Îmi petrec de șase săptămâni timpul întrebând epoca Reformei ce are să ne spună, într-un orășel din Germania de sud-vest. Aici am găsit răspunsuri dublate de întrebări și aștept să mă reîntorc. Voi fi curând acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *