Petrecere de Craciun

“Christmas waves a magic wand over this world, and behold, everything is softer and more beautiful. ”(Norman Vincent Peale)

Decembrie ne-a făcut deja cel mai frumos cadou, ne-a adus zăpadă, acei fulgi mari și pufoși care ni se par magici de fiecare dată când îi vedem. Deja începe să arate a Crăciun, de mirosit nu mai zic, pe toate drumurile se simte parfum de portocale, mandarine, scorțișoară, cozonac, esențele unei sărbători fericite. Cum mai sunt două săptămâni până la marea sărbătoare de iarnă, trebuie să începem să facem pregătirile, să cumpărăm ingredientele pentru o masă îmbelșugată, să îi scriem moșului o listă nesfârșită de dorințe și să organizăm o petrecere de Crăciun despre care o să se vorbească tot anul următor.

Este de la sine înțeles că toți ne dorim să dăm cea mai tare petrecere, dar  fără un plan bine pus la punct riscăm să cădem în cealaltă extremă și petrecerea noastră să iasă un dezastru.  Ce fel de petrecere să dau? Pe cine să invit? Cum să decorez? Unde să țin petrecerea? Ce mâncare să servesc? Acestea sunt întrebările cele mai importante la care trebuie să răspundem pe rând și cu mult calm.

Decorarea

Atunci cand organizezi o petrecere trebuie să ții cont  de preferințele invitaților și mai puțin de ale tale. Pentru ei trebuie să fie un mediu în care să se simtă bine, relaxați, să se distreze, automat te vei simți și tu bine. Prea mult ornament strică, sunt toate șansele să îți transformi locul petrecerii într-o…piață, mult și la grămadă. Cel mai bine te axezi pe câteva culori care să predomine. Cel puțin două și cel mult patru. Gândește-e că un Crăciun Fericit este cel care imită cel mai bine atmosfera fericită din vremea copilăriei fiecărui invitat. Mirosul prăjiturilor, al bradului, cadourilor din jurul său, focul în șemineu, dacă dispui de așa ceva și nu numai. Fiecare are dreptul de a improviza.

Invitațiile

Sezonul petrecerilor este extrem de încărcat iar dacă nu trimiți invitațiile din timp este posibil să te trezești în seara petrecerii  în dreptul unei mese goale.  Alege un model drăguț, care să vorbească de la sine, scrie un mesaj frumos și send. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Mâncarea

Alege un meniu  care să îți permită să congelezi unele preparate pentru a rezista sau care se pot pregăti cu câteva zile înainte și care vor fi păstrate la frigider. Renunță la cele care se strică foarte repede indiferent de cât de bune sunt, în plus, nu ai avea timp să le pregătești când sunt deja invitații la tine. Încă ceva, dacă vrei să prepari ceva ce nu ai mai încercat până acum, ar fi bine să exersezi de câteva ori, în niciun caz cu o zi înainte de sosirea invitaților. Dacă nu e timp pentru rețete noi, rămâi la cele pe care le știi cel mai bine și pe care ți le permiți să le îmbunătățești.

 

 

 

 

 

 

Muzica

Un alt aspect extraordinar de important atunci când găzduiești o petrecere este muzica. Nu vei da greș cu melodii tradiționale de Crăciun pe fundal, în surdină, suficient cât să încălzească atmosfera și nu să acopere vocile invitațiilor.

Sărbătoarea Crăciunului îți permite să fii creativ și să organizezi tot felul de activități care să aducă voie bună în rândul invitaților. Poți pregăti pachete mici, simpatice, care să conțină fie prăjituri, fie decorațiuni pe care le poți dărui invitaților la plecare.

O petrecere este reușită atunci când toată lumea simte magia Crăciunului iar buna dispoziție se simte peste tot în aer.

“I heard the bells on Christmas Day
Their old, familiar carols play,
And wild and sweet
The words repeat
Of peace on earth, good-will to men!”
-Henry Wadsworth Longfellow-


Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *