Almodóvar – Comedie neagră, melodramă și umor ireverențios

Pedro Almodóvar Caballero este unul din cei mai de succes și cunoscuți regizori din generația lui. Filmele lui, care se disting prin poveștile complexe, prin utilizarea melodramei și a elemente din cultura pop, cântece cunoscute, umor ireverențios, culori puternice, decoruri lucioase și teme LGBT.Delirul, pasiunea, familia și identitatea sunt printre cele mai utilizate teme ale lui Almodóvar. Filmele lui sunt difuzate în toată lumea, iar drept consecință a devenit o mare personalitate a cinematografiei globale.La începutul anilor 70, interesul lui Almodóvar pentru cinematografie experimentală și teatru a crescut. El a colaborat cu un grup teatral avangardist Los Goliardos, unde a jucat primele lui roluri profesioniste și a cunoscut-o pe Carmen Maura. De asemenea, el crea benzi desenate și contribuia cu articole și povești la reviste, cum ar fi Star, Vibora și Vibraciones.

Scena culturală schimbătoare prosperă a devenit un scenariu perfect pentru talentele sociale ale lui Almodóvar. El a fost un rol crucial în La Movida Madrileña, o renaștere culturală care a urmat căderii regimului lui Franco. Alături de Fabio McNamara, Almodóvar a cântat într-un duet de parodie glam rock.De asemenea, a publicat un roman, numit Fuego en las entrañas (Fire in the Guts). Scriind sub pseudonimul “Patty Diphusa”, el a fost autorul multor articole ale unor ziare și reviste, cum ar fi El País, Diario 16 și La Luna. El a continuat să scrie povești pe care le-a publicat într-un volum, care poartă numele de El sueño de la razón (The Dream of Reason).Pedro Almodóvar a primit până în prezent de două ori Oscarul: o dată pentru “Cel mai bun film într-o limbă străină” – “Todo sobre mi madre” în 1999, iar în 2002 pentru “Cel mai bun scenariu original” – “Hable con ella”. După Cannes, “La Piel Que Habito” a fost prezentat la Toronto Film Festival, în septembrie și la New York Film Festival, luna trecută.Almodóvar a contribuit la succesul internațional al unor actori precum Antonio Banderas, Victoria Abril, Marisa Paredes, Penélope Cruz sau Elena Anaya, a căror carieră a luat avânt după ce au colaborat cu Pedro.

Umor ireverențios, comedie neagră și melodramă într-o singură formulă, intrigi labirintice și crize de identitate sunt elementele cuprinse în filmul “The Skin I Live In”, cel mai recent semnat de Almodóvar. În prezent, regizorul se află la cel de-al 18-lea lungmetraj, iar succesul nu mai reprezintă o surpriză.Pedro și-a obținut notorietatea cu multă muncă: “nu e întotdeauna o poveste de Hollywood – succesul nu vine asa, dintr-o dată. La început, am lucrat timp de 12 ani ca funcționar la o companie de telefoane. Primele două filme le-am realizat în concediile fără plată pe care mi le luam din când în când”. “La Piel Que Habito”/”Pielea în care trăiesc”, cel mai recent film al său, prezentat în premieră la Cannes în mai 2011, a intrat în cinematografele din România la începutul lunii și este distribuit în România de Independența Film. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *