Paris

Parisul este unul dintre cele mai fascinante și romantice orașe din Europa.  Cunoscut sub numele de “Orașul Luminii”, frumuseţea lui este copleşitoare, iar  patrimoniului arhitectural şi artistic se combină perfect pentru a-i crea oricărui vizitator o experienta de neuitat.

Orașul Paris este împărțit în 20 de districte (așa numitele arondismente) și cuprinde aproape 400 de stații de metrou diferite. Cele mai cunoscute arondismente cuprind zona Bastille, Élysée, Louvre, Marais, Montmartre, Montparnasse, opera și cartierul latin. Una dintre cele mai spectaculoase este zona Louvre, unde pentru un ghid complet și de calitate puteți apela la centrele oficiale de informații pentru turiști.Chiar dacă numeroasele cafenele și cofetării te pot tenta, încearcă să petreci cât mai mult timp pe străzile fenomenale ale Parisului, în muzee și parcuri,  care îți trezesc dorința de a nu pleca niciodată de acolo.Noaptea, orașul poate fi chiar mai spectaculos decât în timpul zilei, deoarece  acum se prezintă altfel, frumusețea îi este pusa în valoarea de lumina difuză, iar trecătorii sunt mai dezinvolți.

Parisul este un simbol al oamenilor stilați, al lumii modei și al artei, deci vei fi înconjurat de frumos, indiferent de spațiile în care te afli. Nu uita să vizitezi casa memorială Coco Chanel, Yves Saint Laurent și Maison Luis Vuitton. Pe lângă binecunoscutele atracții turistice: Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Piata Tertre, centrul Pompidou, Muzeul Picasso, Louvre, bazilica Sacré Coeur, indicat este să vizitați și Fointainbleu și Palatul Versailles, care se află în apropiere de Paris.

Trebuie să știți că: Turnul Eiffel poate fi văzut de oriunde din Paris, la 1900 Parisul deținea și o gradină zoologică umană (negri în general, răpiți din coloniile franceze) care funcționa în incina Micului Palat, care poate fi vizitat și astăzi. Cartierul Montmartre păstrează urme ale artiștilor celebri precum Dali, Picasso, Monet, Van Gogh.

De Paris nu te plictisești niciodată, iar dacă erai în dubii cu privire la alegerea destinației de vacanță de anul acesta, ține cont de propunerea noastră și vei avea parte de cea mai frumoasă experiență de călătorie.

Și nu uita să iei cu tine un ghid de călătorie de calitate.займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Paris”

  1. Paris, mon amour:X m-a fermecat dintotdeauna, de la muzica, pana la literatura, de la moda pana la filme, are acel ceva care te prinde in mrejele lui si nu iti mai da drumul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *