Organizează-ți timpul!

  Da! Organizează-ți timpul! Nu stânga ta, nici dreapta, ci tu, cititorule! Una dintre cele mai mari probleme ale societății contemporane este lipsa de timp și toate celelalte “dezastre” care derivă din acest issue modern: dezorganizarea, stresul, lipsa de mișcare, etc.

Primăvara aceasta vă invit să ne dezmeticim din acest carusel haotic și să ne oprim câteva minute pentru noi înșine. Ce vă propun? Un plan simplu, dar eficient. Luați un pix, o cariocă colorată, un sticker sau orice foaie. Aceste instrumente ne sunt mai mult decât suficiente pentru a alcătui renumita TO DO LIST. Este de preferat să alcăuiți cât mai multe copii ale listei și să le lipiți ba pe frigider, ba pe tabloul preferat din camera unde dormiți, în agenda de serviciu, pe laptop, etc. Ideea este să nu uitați programul stabilit – în loc de alarma ceasului, aceste stickere să preia rolul de remindere.

Iată câteva idei:

WAKE UP! Să nu vă amuzați. Este important să ne trezim cât mai devreme. De preferat dimineața (între orele 7.00-9.00), pe principiul, corect de altfel, „cine se scoală de dimineață departe ajunge”.

DRINK WATER! Mai mult decât a bea acasă, luați-vă tot timpul la dvs. o sticlă cu apă. Hidratarea este esențială.

EAT YOUR BREAKFAST! Micul dejun. De obicei cel mai neglijat. Și din păcate pentru noi, cel mai important. Nu uitați să mâncați ceva înainte de a pleca dimineața la serviciu. Ceva sănătos și consistent.

EAT FRUITS! Dacă tot suntem la capitolul mâncare, fructele sunt un must al programului zilnic.

DO SOME SPORT! „Faceți mișcare cel puțin 30 minute pe zi” – așa sună spotul publicitar de la televizor. Mergeți la serviciu sau înapoi acasă pe jos. Dacă nu este timp pentru aceasta, atunci câteva genoflexiuni și abdomene seara, înainte de duș. Puțin jogging, de asemenea. Ieșiți la plimbare în parcuri, în weekend.

WORK! Să muncim productiv. „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi” și azi fă totul eficient, ca să nu muncești extra a doua zi. În plus, vei fi satisfăcut.

TALK TO YOUR FRIENDS! Nu uita de un mic chat cu prietenii apropiați. Împărtășiți-vă bucuriile și problemele, faceți haz de necaz, întâlniți-vă într-un pub și relaxați-vă.

LAUGH & SMILE! Pornește cu o atitudine pozitivă în tot ce faci.

SHOWER! Nu te trânti obosit în pat înainte să-ți răsfeți corpul cu aromele gelurilor de duș.

READ A BOOK! Nu există nici o modalitate mai plăcută de a te relaxa și de a încheia ziua. Alege să citești ce îți face plăcere și cu siguranță vei avea un somn mai liniștit.

GET SOME SLEEP! Odihnește-te… cu sensul: un somn odihnitor! Odihna din timpul nopții determină productivitatea personală pentru ziua ce va urma.

Acesta este un plan orientativ al unei TO DO LIST, însă cuprinde elementele esențiale. Încercați să vă organizați timpul, așa încât să munciți și să faceți și lucuri care vă plac. Îmbinați utilul cu plăcutul. Succes tuturor!

Află care sunt cărțile lunii:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *