Orange Prize for Fiction își anunță finalistele!

 

Luna viitoare va avea loc decernarea Orange Prize for Fiction în cadrul ceremoniei de la Royal Festival Hall din Londra.

Orange Prize for Fiction a ajuns anul acesta cea de-a 16-a ediție. Acest premiu este decernat unei scriitoare de ficțiune, indiferent de naționalitate.

Întrucât nu mai este mult timp până la eveniment, au fost anunțate finalistele pentru 2011, care sunt următoarele: Emma Donoghue, Aminatta Forna, Emma Henderson, Nicole Krauss, Tea Obreht și Kathleen Winter.

Legat de alegerea acestora, șefa juriului, Bettany Hughes, a declarat că a fost nevoie de dezbateri de ore întregi  și de o analiză amănunțită a cărților în ceea ce privește originalitatea și calitatea.  Hugh a precizat de asemenea că romanele ce au rămas în finală sunt pur și simplu uimitoare și demonstrează că femeia se impune din ce în ce mai mult în lumea scrisului. În plus, ceea ce este special la ediția de anul acesta este că subiectele romanelor alese pentru finală sunt foarte diverse.

Având în vedere că este un eveniment unic și extrem de important pentru literatura de ficțiune, în perioada următoare vă vom prezenta pe blog scurte biografii ale finalistelor și fragmente din cărților lor.

займ онлайн rusbankinfo.ru

1 thought on “Orange Prize for Fiction își anunță finalistele!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *