Orange Prize for Fiction 2011 – Emma Henderson

Emma Henderson s-a născut în 1958 la Londra și a studiat Modern Languages la Oxford și Yale. A predat engleză la liceu, iar în 1999 s-a mutat în Franța cu familia pentru a administra un centru de închirieri echipament de ski și snowboard în Alpi.În 2005 s-a întors la Londra pentru a se concentra asupra scrisului. În 2006 a terminat un master la universitatea Birkbeck pe Creative Writing, iar anul următor a fost finalistă pentru Asham Award.Grace Williams Says It Loud este primul său roman și a fost pe lista scurtă pentru Welcome Trust Book Prize, fiind momentan nominalizată ca finalistă și pentru Orange Prize for Fiction 2011. În prezent Emma Henderson lucrează la al doilea roman.

Grace Williams Says It Loud
Grace Williams Says It Loud nu este o poveste obișnuită de dragoste. Dar nici Grace nu este o fată obișnuită. “Dezgustătoare” a spus asistenta. Iar când nimic nu s-a mai putut face, au izolat-o la vârsta de unsprezece ani. În prima sa zi la Institutul Psihiatric, Grace îl întâlnește pe Daniel. El vede o altă Grace, cineva căreia i-ar putea împărtăși secrete, cineva pentru care să lupte.

My mother’s breath was toffee-warm. Her skin smelt oflemon soap, and her thick dark hair of the Sarson’s maltvinegar she rinsed it with to make it shine. She kissed meon the cheek, put a palm to my forehead, then scoopedme up. She hugged me tight, but she couldn’t contain mylailing. She cooed and cuddled, I whimpered and writhed.We were both wet with sweat.

Citește un fragment!Citește despre Orange Prize for Fiction 2011 și despre celelalte finaliste: Emma DonoghueKathleen Winter, Aminatta Forna, Nicole Krauss și Tea Obreht.займ онлайн rusbankinfo.ru

4 thoughts on “Orange Prize for Fiction 2011 – Emma Henderson”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *