Opt dintre scriitorii cu cele mai incitante vieţi amoroase

De fiecare dată când citim o carte, omitem să ne gândim și la autorul acesteia ca la o persoană reală și că pe lângă imaginea de scriitor există și una personală, cu o viaţă tumultuoasă și complicată în spatele acelor rânduri profunde lăsate în urmă. Mai jos este o listă cu scriitorii ce au avut cele mai suculente vieți amoroase, listă ce poate fi privită ca fiind inspiratoare pentru propriile noastre vieți, să mai renunțăm puțin la monotonia din spațiul intim.

     1. Sidonie- Gabrielle ColetteLa 20 de ani s-a măritat cu un scriitor faimos la acea vreme, cu 15 ani mai în vârstă ca ea, Henry Gauthier Villars, pe care l-a părăsit după 13 ani de mariaj. Până în 1912 a avut tot felul de aventuri atât cu bărbați cât și cu femei, la 39 de ani măritându-se cu Henri de Jouvenel. Au avut împreună o fiică, dar au divorțat după ce Colette a avut o relație cu fiul ei vitreg în vârstă de 16 ani. În 1935 s-a măritat cu Maurice Goudeket, cu 17 ani mai tânăr ca ea, cu care a rămas până la moartea sa. Third time is the charm they say. 

       2.Anaïs NinS-a măritat pentru prima dată în 1923 cu Hugh Parker Guiler, când avea numai 20 de ani. Mariajul nu a oprit-o din întreținerea relațiilor cu alți bărbați. Primul ei amant cu care a avut o poveste de amor pasională, a fost Henry Miller, cu care a și locuit în Paris în anii ’30. În 1947, la 44 de ani, a început o relație cu actorul de 28 de ani, Robert Pole. În 1955 s-a măritat cu el în California deși era încă căsătorită cu Guiler. Nin a trebuit să își anuleze căsătoria cu Pole din cauza taxelor, dar a continuat să locuiască cu el până la moartea ei în 1977.       3.Alexandre DumasPlayboy incurabil încă din adolescenţă până la moarte, Dumas nu plănuia să se căsătorească. Acesta s-a însurat totuși fiind mai mult constrâns și amenințat de actrița Ida Ferrier, cu care obișnuia să întrețină relații. Potrivit lui Claude Schopp, Dumas a avut 40 de amante care mai de care mai ciudate și a fost tatăl a cel puțin 7 copii nelegitimi. Incapabil de fidelitate, scriitorul nu avea pretenții ca iubitele și chiar soția sa să nu îl înșele. Într-un final, Ida a fugit cu un nobil iar Dumas a continuat aventurile amoroase cu diferite femei. A murit de sifilis în 1870.

        4.Oscar WildeCa un tânăr dandy era șocat de ideea homosexualității. Prima sa iubire, Florrie Balcombe i-a frânt inima când a decis să se mărite cu Bram Stoker. La 30 de ani, s-a însurat cu Constance Lloyd cu care a avut doi fii. În timpul celei de-a doua sarcini a acesteia, Wilde a fost sedus de un fan de 17 ani Robert Ross care l-a inițiat pe scriitor în actul homosexual. În 1891 l-a întâlnit pe Alfred Douglas cu care a avut o aventură pasională. Cum era infatuat cu acesta, Wilde nu i-a refuzat nimic. Bosie, cum era poreclit, i-a prezentat lumea ascunsă a prostituției homosexuale. Oscar a avut probleme cu tatăl lui Bosie care l-a amenințat să nu mai aibă nicio legătură cu fiul său sau va ajunge la închisoare. După ce detectivii particulari angajați de tatăl lui Bosie au dovedit înclinațiile sexuale ale lui Wilde, scriitorul a ajuns la pușcărie. Aici i-a scris lui Boise una dintre cele mai lungi și faimoase scrisori de despărțire.

       5.Lord ByronA avut aventuri amoroase cu Lady Caroline Lamb care era căsătorită și după ce a încheiat-o cu ea, aceasta, fiind obsedată de el, apărea la el acasă din ce în ce mai des. Lordul  s-a însurat ceva mai târziu cu vara ei, Anne Isabella Milbauke în 1815. Au existat diverse zvonuri potrivit cărora Byron ar  fi întreținut relații cu sora sa vitregă Augusta Leigh. Din cauza acestora, părăsit de soție și copil, a plecat din Anglia unde nu s-a mai întors niciodată.

       6.Edna St. Vincent MillayA întreținut relații cu persoane din ambele sexe și a refuzat cererile în căsătorie ale lui Floyd Dell și Edmund Wilson. S-a căsătorit cu Eugen Jan Boissevan, cu care a avut o relație deschisă, amândoi având aventuri cu cine doreau, fără interdicții și reţineri. Cel mai cunoscut amant al lui Millay a fost poetul George Dillon, cu 14 ani mai tânăr ca ea. După 26 ani de căsătorie, Boissevan a murit de cancer la plămâni iar Millay l-a urmat după un an.

        7.Guy de MaupassantPovestea lui Guy e mai mult uimitoare decât siropoasă. Nu a fost niciodată căsătorit, dar a întreținut relații intime cu mii de femei, având o dorință ciudată de a se culca cu orice femeie îi ieșea în cale și de cele mai multe ori reușea. A avut doar câteva relații de lungă durată, printre care și cea cu Marie Kann, căreia i-a trimis, în cei 8 ani împreună, 2200 de scrisori de dragoste destul de ciudate.

         8.Simone de BeauvoirAutoarea romanului “Al doilea sex” nu s-a ferit de relațiile intime, păstrând o minte deschisa. A refuzat sa se mărite cu iubitul ei Jean Paul Sartre, familia ei neputând să îi asigure o zestre, dar asta nu i-a împiedicat sa mențină relația, una fructuoasa și pasionala. Amândoi au avut amanți, fiind deschiși și permisivi. Simone avea o înclinație erotică spre studenții ei. În 1913 i-a fost retrasă licența de predare în urma acuzațiilor părinților unei eleve de 17 ani, Natalie Sorokine, pe care Simone ar fi sedus-o.

Sursă articol: flavorwire.com

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *