On the Bucket List: British Museum

Doriți să integrați în cultura generală cât mai multe domenii, să vă îmbogățiți cunoștințele? Tot ce trebuie să faceți este să opriți pentru o perioadă o parte din salariu – câteva economii pentru a vă cumpăra un bilet de avion până la Londra. De acolo, totul este simplu – luați metroul până în centru și vizitați, gratuit, faimosul muzeu de istorie – The British Museum. Nu trebuie să achitați niciun bilet de intrare, indiferent de vârstă și cel mai important – puteți realiza câte fotografii doriți, nu este percepută nicio taxă. În mod sigur însă, aveți nevoie de mai multe zile pentru a vizita pe îndelete expozițiile!

         Parterul oferă, în partea centrală, magazine de unde puteți achiziționa suveniruri sau locuri cu mese unde puteți servi prânzul. În dreapta și stânga se deschid sălile cu expoziții, ordonate geographic: Asiria și Babilon, Egipt Antic, Grecia Antică, Roma Antică, etc. Bogăția artefactelor expuse este impresionantă, de la piese de arhitecură, la ceramică sau obiecte de podoabă. La etaj pot fi vizitate si exponate aparținând civilizațiilor japoneze, coreene sau chineze și multe alte expoziții tematice (exemplu: Sala ceasurilor).

În fiecare an sunt organizate noi expoziții temporare, în acest an fiind anunțate drept Coming Soon următoarele:

-Discover the body in ancient Greek art

-Uncover the story of Indigenous Australia

Dacă încă nu ți-ai stabilit obiectivele pentru anul 2015, atunci cu siguranță trebuie să nu pierzi din vedere și stabilirea unei excursii la British Museum! Pentru pregătirea intinerariului începe o vizită la Paravion.ro.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *