Oh, wie schön ist Panama

Chiar dacă încă nu știu încă să citească  copiilor le vor plăcea cu siguranță poveștile celor doi prieteni – ursul maro și tigrul vărgat.

Cu o tradiție care garantează cele mai frumoase povestiri pentru copii, cărțile din seria Janosch îi încântă pe copiii care vor să se amuze. Pe cei care așteaptă cu nerăbdare să li se citească despre aventurile celor doi prieteni buni, Janosch îi surprinde cu ilustrații care îi ajută să urmărească povestea ca și cum ar fi și ei acolo lângă personajele preferate. O wie schön ist Panama și Wie der Tiger lesen lernt sunt numai două dintre aventurile ilustrate care au schimbat semnificația cuvântului poveste.

Iată o scurtă expunere a celei dintâi.

În miezul pădurii trăiesc ursul și tigrul împreună în căsuța pe care și-au construit-o singuri și de care sunt foarte mândri. Într-una din zilele în care se duc împreună la pescuit descoperă o cutie de lemn pe care scrie mare PANAMA. Ajunși acasă visează toată noaptea la un loc frumos unde totul este mult mai mare și mai bogat și care se numește PANAMA.

Dimineață, cei doi prieteni se hotărăsc să plece în căutarea locului visat care trebuie să se afle în direcția din care venit cutia adusă de curentul apei. Nu trebuie să uite nimic important acasă, pentru că vor avea nevoie de multe lucruri în Panama unde își vor construi o casă nouă, mai mare și mai frumoasă. Cratița pentru cartofi, undița pentru pescuit și desigur rățușca tigrului trebuie neapărat să îi însoțească. Înainte se gândesc să înfigă în pământ un indicator pentru a le fi mai ușor să își aleagă calea.

Pe drum se întâlnesc cu o mulțime de prieteni-ariciul, cioara, vaca-însă nici unul nu le poate spune încotro s-o apuce să ajungă mai repede în Panama. Timpul trece și natura își schimbă aspectul. Tigrul și ursul devin din ce în ce mai convinși că sunt aproape de destinație. Deodată dau peste un indicator pe care scrie Panama. Totul li se pare cunoscut însă mult mai mare și mai frumos.

Găsesc chiar și o căsuță, foarte asemănătoare cu cea pe care au lasat-o în urmă. Numai că brazii și teii din spatele ei sunt mult mai mari decât cei pe care îi cunoașteau ei și iarba este înaltă și mult mai verde. Cei doi prieteni decid să se mute în căsuța care cred ei, este făcută special pentru ei, pentru că în Panama totul era frumos și visele devin realitate.

Pentru cei care nu se mai satură să asculte povești, Janosch le face o mare surpriză prin publicarea ediției noi Das Neue Große Janosch Lesebuch care conține cele mai frumoase și mai cunoscute istorisiri din istoria povestirilor cu ursul, tigrul și rățușca sa vărgată. Distracție plăcută cu cărțile devenite deja clasice de la Janosch!

Mai multe cărți distractive de la Janosch

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *