Obiceiuri bizare din intreaga lume(1)

 Planeta noastră dragă este casa mai multor lumi, fiecare cu tradiţiile sale, obiceiurile, cultura, istoria. Suntem înconjuraţi de popoare fascinante, pline de secrete, cu o istorie covârşitoare, cu o cultură vastă care se ramifică. Lumea întreagă este un spaţiu imaginar, cunoscut din cărţi şi istorisiri, asta până când prindem ocazia să plonjăm trup şi suflet pe teritoriul fiecărei ţări, să ne înfruptăm din tot ceea ce are de oferit, să cunoaştem limbi noi, să ne manifestăm altfel decât ştim. Cum suntem dornici de cunoaştere, trebuie să aflăm şi aspectele mai puţin plăcute şi ceva mai întunecate ale fiecărei culturi. De aceea, mai jos am prezentat 5 dintre cele mai ciudate obiceiuri din întreaga lume.

1.Foot Binding sau “Piciorușele Lotus”

Foot binding este un obicei ce se practică în China de mai bine de 1000 de ani. Acesta este un procedeu extrem de dureros prin care se leagă labele picioarelor fetiţelor de la o vârstă fragedă pentru a împiedica dezvoltarea lor. Această practică a devenit extrem de populară în rândul chinezilor, bărbaţii considerând femeile cu aceste picioare-lotus foarte atractive. Cu cât picioarele erau mai mici, cu atât fetele aveau şanse foarte mari să fie alese de un şoţ înstărit şi respectat în societate. Această formă a picioarelor, însă, nu permitea o mobilitate foarte bună, iar fetele nu îşi puteau desfăşura activităţile, de aceea nici nu erau supuse la muncă fizică.

2.Finger Cutting/ Tăierea degetelorÎn timp ce în alte culturi se plânge pierderea membrilor familiei, femeile din tribul Dani din Indonezia trebuie să simtă şi o durere fizică în aceeaşi măsură cu cea emoţională. Când un membru al familiei moare, femeile înrudite trebuie să îşi taie o parte din deget. Aceast lucru se practică pentru a mulţumi spiritele. Din fericire pentru femeile Dani, acest obicei este rareori practicat.

3.Self-Mummification/ AutomumificareaSokushinbutsu erau călugări sau preoţi budişti care îşi provocau moartea în aşa fel încât să fie mumificaţi. Această practică avea loc în nordul Japoniei unde au fost descoperite şi între 16 şi 24 de astfel de mumii. Timp de 3 ani, aceşti preoţi nu mâncau decât nuci şi seminţe şi se antrenau fizic pentru a scăpa de grăsime. Timp de alţi trei ani nu se hrăneau decât cu coajă de copac şi rădăcini şi beau un ceai otrăvitor făcut din seva copacului Urushi. Acesta îi făcea să vomite şi îi deshidrata, dar distrugea şi orice fel de viermi care ar fi putut duce la deteriorarea cadavrului. În cele din urmă,  preotul se închidea într-un mormânt de piatră unde rămânea în poziţia lotus. Mormântul era prevăzut cu un tub care permitea pătrunderea aerului şi un clopoţel, pe care preotul îl folosea zi de zi pentru a-i anunţa pe ceilalţi că este încă în viaţă. Când clopoţelul nu mai suna, tubul era înlăturat şi mormântul închis.

4.Giraffe Women/ Femeile cu gât de girafăÎn munţii dintre Burma şi Tailanda trăiesc oamenii Kayan, înrudiţi cu tibetanii şi birmanezii. Tribul lor numără în jur de 40 000 de oameni. Femeile din trib încep de la vârste fragede să poarte în jurul gâtului coliere din alamă care sunt înlocuite, pe timp de ce trece, cu spirale din ce în ce mai lungi. Colierele nu alungesc gâtul, ci apasă, cu greutatea lor, claviculele şi cutia toracică, împingându-le în jos. Femeile Kayan spun că poartă aceste coliere pentru că sunt considerate mai frumoase, deşi antropologii au venit cu alte ipoteze, fie că acestea le apără de muşcăturile fatale ale tigrilor, fie că acestea le deformează, devenind mai puţin atrăgătoare, ferite astfel de sclavie. 

5.Satí/Aruncarea pe rugSati este un obicei funeral hindus, acum extrem de rar, ce consta în comiterea sinuciderii de către văduvă, aruncându-se peste soţul decedat aflat pe rug. Actul trebuia să aibă loc în mod voluntar. Multe comunităţi se aşteptau ca soţiile decedaţilor să comită această sinucidere.

 

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *