“Nymphomaniac”-următorul film al controversatului Lars von Trier

 Lars von Trier este unul dintre cei mai controversați cineaști europeni contemporani pe care fie îl iubești, fie îl urăști. Filmele sale șocante au capacitatea de a oferi un mijloc de evadare din tirania valorilor culturale burgheze, dar și din banalitatea acaparantă de zi cu zi. Pentru von Trier cinematografia este mediul propice de a plăsmui o realitate distopică, ce capătă forme artistice, mediu în care el se exprimă pe sine însuși. Activitatea sa cinematografică este provocatoare în mod constant prin abundența conținuturilor, ce dezvăluie ample procese ale subconștientului, experimentate ca fantezii. Filmografia lui Lars cuprinde pelicule ce par a forța limitele toleranței ficțiunii cinemaului, scurt metraje, filme pentru televiziune și de asemenea, titluri în care a contribuit ca producător (“A Royal Affair” – 2012). Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără: “The Element of Crime” (1984), “Epidemic” (1987), “Europa” (1991), aceste 3 filme făcând parte din trilogia “Europa”. O a doua trilogie a fost “The Gold Heart” și cuprinde:  “Breaking the Waves” (1996), “Idioterne” (1998) și “Dancer in the Dark” (2000). A treia trilogie “USA” este neterminată și cuprinde doar 2 filme: “Dogville” (2003) și “Manderlay” (2005), al treilea film anunțat fiind “Wasington”. De asemenea, lista cu filme continuă cu amuzantul “The Boss of It All” (2006), “Antichrist” (2009) și “Melancholia” (2011).

“Nymphomaniac” (2013) este numele următorului film al lui Lars von Trier, ce își anunță premiera anul viitor la sfârșitul lunii mai. Despre viitorul proiect al regizorului danez se zvonește că va stârni valuri de controverse, datorită conținutului său “sexually explicit”. Filmul are în distribuție nume impunătoare precum: Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia Labeouf, Udo Kier, Stellan Skarsgård și Christian Slater. Pe scurt, “Nymphomaniac” va relata povestea sălbatică și poetică a călătoriei erotice a unei femei, de la naștere și până la vârsta de 50 de ani. Joe (Charlotte Gainsbourg) este găsită în pădure de către Seligman, un bărbat atrăgător (Stellan Skarsgard), căruia i se confesează. Fanii lui von Trier așteaptă cu entuziasm apariția filmului “Nymphomaniac”, pentru a se înfrupta din nou din deliciile cinematografice ale regizorului, care se pare că au un gust extraordinar doar pentru o anumită categorie de public.

Lars sfâșie convențiile perene ale artei cinematografice, afirmând următoarele despre proveniența muncii sale: “Când viața devine prea amenințătoare, trebuie să creezi un fel de fantezie existențială, o viață în care poți controla aspectele pe care le scapi din frâu în viața reală.”

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *