Nunţi de inspiraţie literarǎ

Ştiu cǎ voi, cei care urmǎriţi blogul zi de zi, aveţi o pasiune mare: cǎrţile. Dacǎ sunteţi pe cale sǎ vǎ cǎsǎtoriţi, dacǎ l-aţi gǎsit pe cel cu care vreţi sǎ vǎ petreceţi anii, sǎ râdeţi şi sǎ plângeţi cu el, sǎ vǎ clǎdiţi un viitor cu amintiri şi complicitǎţi şi, mai ales, dacǎ sunteţi şi cititori entuziaşti, sper cǎ vǎ vor plǎcea recomandǎrile de mai jos. Ȋn fond, nu existǎ zicerea „nuntǎ ca-n poveşti” degeaba. De la invitaţii sau tort şi pânǎ la rochia de mireasǎ şi meniu, vǎ puteţi organiza o nuntǎ superbǎ care va face deliciul tuturor celor prezenţi.

 

Dacǎ nu vǎ daţi în lǎturi de la a folosi culori nebune şi fanteziste, o temǎ Alice in Wonderland vi s-ar potrivi ca o mǎnuşǎ şi asta pentru cǎ existǎ o mulţime de detalii din care puteţi alege: rochii personalizate, decoraţii diverse ca ceainice, ceasuri, cǎrţi, iepuri albi sau cǎrţi de joc.

                 

Twilight ar putea fi o altǎ opţiune dacǎ cei doi miri au afinitate cu povestea de dragoste dintre o muritoare şi un vampir. Probabil cǎ imaginaţia tuturor adolescentelor a fost stârnitǎ când imaginile din film prezentau o ceremonie extravagantǎ şi grandioasǎ. De la decor, luminǎ, şi tacâmuri, totul poate fi recreat. Chiar şi rochia pe care Kristen Stewart a purtat-o în scena respectivǎ.

E greu sǎ organizezi o nuntǎ cu tematicǎ literarǎ şi e cu atât mai dificil atunci când este vorba de Harry Potter, pentru cǎ nu e uşor sǎ scapi de feeling-ul de petrecere pentru copii şi sǎ rǎmâi doar cu eleganţa şi misterul Hogwarts-ului.

Dacǎ vǎ doriţi o nuntǎ rafinatǎ, The Great Gatsby ar putea fi o resursǎ importantǎ, cu multe idei grandioase. Cum detaliile constituie partea cea mai atrǎgǎtoare, nu uitaţi de pene, trandafiri sau perle şi ornamente art deco pentru pǎr.

“Can’t repeat the past?…Why of course you can!” ― F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby.

Aranjamentele florale ar trebui sǎ fie  impozante, tacâmurile şi paharele- preţioase, iar rochia, categoric de inspiraţie Jazz Age.

Sunt sigurǎ cǎ aţi citit Pride and Prejudice (şi alte romane de Jane Austen) şi cǎ v-aţi surprins suspinând dupǎ rochiile lungi, manierele elegante, vorbe dulcile şi finalurile fericite. Nu uitaţi de cǎrţi: Elizabeth Bennet era o cititoare avidǎ. Purtaţi o tiarǎ în loc de voal.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *