Nopţile Albe în Sankt Petersburg

Începând cu luna mai şi până în luna iulie, ruşii sărbătoresc ieşirea din iarnă şi trezirea la viaţă a naturii. Odată cu natura se trezeşte la viaţă şi oraşul, parcă dornic să transforme nopţile în zi, doar ca să se bucure de vremea frumoasă.

“Nopţile Albe” nu este doar o denumire generică a primăverii. Sankt Petersburg se află în apropierea Cercului Polar iar în această perioadă din an nopţile se transformă în seri prelungite şi luminate, care îţi permit ca la ora 11 P.M. să poţi citi o carte în linişte fără să aprinzi lumina. Întunericul se lasă abia după ora 1 A.M., dar nu pentru mult timp, deoarece în două ore se luminează la loc.

Oraşul cu Nopţi Albe, oraşul cu frumoase şi mândre castele, cu străzi lungi şi drepte, cu monumente, cu sculpturi, cu parcuri, cu grădini, cu mănăstiri, cu numeroase poduri. Oraşul faimos pentru unul dintre barurile sale, numit “Idiotul” după opera lui F. Dostoievsky. Este vorba despre un spaţiu format din cinci camere la un subsol, care a fost decorat cu scopul de a semăna cu un apartament din vremea renumitului autor: mobilă din stejar vechi, o maşină de cusut Singer cu pedale de fier, maşini de scris vechi, rafturi cu antice şi prăfuite cărţi.

Vă invit să descoperiţi secretele oraşului întâi prin cărţi, să vă pregătiţi de călătorie şi să fiţi bine informaţi, ca apoi să ne trimiteţi poze din vacanţe.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *