Cele 17 cărți nominalizate la premiile Nebula 2017

Premiile Nebula sunt recunoașterea anuală a celor mai bune lucrări literare în genurile science fiction și fantasy publicate în Statele Unite ale Americii.Organizatori sunt Societatea Scriitorilor de Science Fiction și Fantasy din America, asociație non-profit a profesioniștilor din domeniu.Prima ediție a avut loc în 1966, premiile fiind acordate celor patru categorii literare care vizau dimensiuni diferite ale operelor: proză scurtă, povestire, nuvelă și roman. De atunci s-au mai adăugat la categorii și acelea de scenariu și text pentru adolescenți.De-a lungul timpului printre laureații și nominalizații la aceste prestigioase premii s-au numărat George R.R. Martin, Frank Herbert, Isaac Asimov, Larry Niven, Arthur C. Clarke, Orson Scott Card, Roger Zelazny, Ursula K. Le Guin sau Neil Gaiman.Ca o extensie a acestor premii au fost create în 2006 de către aceeași Societate și Premiile Andre Norton for Young Adult Science Fiction and Fantasy.  O categoria specială și mai jucăușă, aceste premii nu includ limitări de cuvinte și includ printre altele și romane grafice.

Nominalizările Nebula 2017: Romane

La categoria de romane avem o listă ce include cărți ce fac parte din serii cu titluri în pregătire sau în curs de apariție (Borderline și Obelisk Gate), o carte ce are ca drept context egalitatea rasială (Everfair), povești despre prietenie (All the Birds in the Sky) și o poveste de tip clasic plasată în spațiu, dar cu o protagonistă feminină (Ninefox Gambit).

 1. Borderline (Arcadia Project, nr. 1) de Mishell Baker
 2. Ninefox Gambit de Yoon Ha Lee
 3. Everfair de Nisi Shawl
 4. All the Birds in the Sky de Charlie Jane Anders
 5. The Obelisk Gate (Broken Earth Trilogy, nr. 2) de N. K. Jemisin

Nominalizările Nebula 2017: Nuvele

Anul acesta nominalizările la Premiile Nebula includ în ediția dedicată nuvelelor câteva volume care cu siguranță vă vor stârni interesul acoperind o paletă diversă de subiecte racordate la unele dintre probleme presante ale prezentului: diversitate sexuală (A Taste Of Honey); feminism (Runtime) și altele aducând aminte de scriitori de legendă ca H.P. Lovecraft (The Dream-Quest of Vellitt Boe).

 1. The Dream-Quest of Vellitt Boe de Kij Johnson
 2. The Ballad of Black Tom de Victor LaValle
 3. Every Heart a Doorway de Seanan McGuire
 4. A Taste of Honey de Kai Ashante Wilson
 5. Runtime de S. B. Divya

Nominalizările Norton Young Adult SF&F 2017

 1. The Star-Touched Queen de Roshani Chokshi
 2. The Lie Tree de Frances Hardinge
 3. Arabella of Mars (Adventures of Arabella Ashby, nr. 1) de David D. Levine
 4. Railhead de Philip Reeve
 5. Rocks Fall Everyone Dies de Lindsay Ribar
 6. The Evil Wizard Smallbone de Delia Sherman
 7. The Girl Who Drank the Moon: Essays de Kelly Barnhill

Premiile Nebula vor fi anunțate anul acesta pe 20 mai. займ онлайн rusbankinfo.ru

1 thought on “Cele 17 cărți nominalizate la premiile Nebula 2017”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *