Nip/Tuck – Sex, Perfecţiune şi Chirurgie Plastică

Aţi văzut serialul Nip/Tuck? Şi dacă da, v-a plăcut? Este unul dintre preferatele mele şi, din câte îmi amintesc, am savurat toate sezoanele în câteva săptămâni atunci când l-am descoperit.

Sean McNamara şi Christian Troy sunt doi chirurgi plasticieni, foarte buni prieteni încă din facultate, care-şi deschid împreună o clinică în Miami, Florida. Unul dintre ei este laș, fricos, dar inteligent şi foarte bun în meseria sa. Celălalt este superficial, tupeist şi se bazează mai mult pe şarmul său decât pe experienţă. Sean îşi iubeşte familia dar este ţinut sub papuc de soţie. Christian este celibatar convins şi nu se fereşte de o partidă de sex la birou, cu o clientă care se lasă sedusă.

La început mi-a lăsat senzaţia de serial de duzină, ceva comercial cu domnişoare (mai tinere sau mai bătrâne) ai căror bani le dau afară din casă şi le trimit la chirurgul plastician. Am văzut cazuri triste, cazuri amuzante, situaţii imposibile sau absurde.

Serialul nu te menajează, ca spectator. Afişează cu nonşalanţă imagini din timpul operaţiilor, fie că sunt de mărire de sâni, liposucţie, transplant facial sau de schimbare de sex. Şi că veni vorba de asta. În acest serial, sexul vinde. Personajele sunt impecabile, atractive, tinere şi mai că-ţi vine să nu-ţi iei ochii de la televizor.  Câteva dintre personajele principale te câştigă de la primele episoade, aşa cum mi s-a întâmplat şi mie, şi te trezeşti dintr-o dată că s-a terminat primul sezon şi mai vrei.

Trecând de partea comercială – cea care a vândut acest show, există poveşti mai profunde, impresionante. Adevărate lecţii despre umanitate: dramele din familie,  maturizarea copiilor care trăiesc în familii destrămate, complexitatea şi importanța acceptării individului aşa cum este el, cum l-a lăsat natura, capcanele şi ispitele care ne aşteaptă la tot pasul, superficialitatea relaţiilor din zilele noastre. Pe parcursul celor şase sezoane, show-ul scoate în evidenţă situaţii precum: incest, dependență, amnezie, omor în serie, castrare, viol, tortură, nazism, scientologie, furt de organe, trafic de droguri.

În plus, de la un sezon la altul am descoperit că personajele se schimbă, devin mai complexe şi mai interesante, mai neobişnuite, asezonate cu umor negru.

În urma succesului acestui serial, Roz Kaveney şi Jennifer Stoy au scos pe piaţă “Nip/Tuck: Television That Gets Under Your Skin”, cartea ce redă cu fidelitate cazurile din serial, împreună cu poveştile personajelor. Recomand cartea în aceeaşi măsură cu filmul. Cartea este mai practică din punctul meu de vedere, încape uşor într-o geantă şi poate fi citită oriunde. Filmul trebuie savurat pe îndelete, acasă, cu ceva bun de ronţăit sau un pahar cu vin.

   

 займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *