Nimeni nu-i perfect

Poate de multe ori aţi auzit sintagma “Nimeni nu-i perfect”, şi poate de multe ori aţi folosit-o drept scuză pentru o greşeală făcută. Cu toate astea poate nu v-aţi gândit niciodată cu adevărat ce înseamnă aceste cuvinte. De obicei când vă uitaţi la o persoană pe stradă, pe care bineînţeles că nu o cunoaşteţi, o judecaţi după aparenţe. Dar uneori aparenţele înşeală. Şi acum mă refer că pot înşela şi la modul, un tip bine îmbrăcat care dă senzaţia unui gentleman este de fapt un hoţ.

Bineînţeles că fiecare are defectele lui. Dacă am sta o singură clipă şi ne-am uita la noi, nu la ceilalţi, am putea vedea o grămadă de defecte. Poate că avem dinţii încălecaţi sau poate avem coloana strâmbă. Poate nu ne place să citim sau poate nu ştim să conducem maşina prea bine. Fiecare are defectele lui şi ar trebui să se gândească de două ori înainte să-l judece pe cel de lângă el. Poate are o zi proastă, tuturor ni se întâmplă. Sau poate se simte rău şi vrea pur şi simplu să ajungă mai repede acasă. Ştiu sigur că şi vouă vi s-a întămplat asta.

Nu trebuie să “pedepsim” oamenii după aparenţe. Îi pedepsim pentru faptele pe care le fac, pentru că ele sunt cele care ne definesc într-adevăr. Nu părul vopsit intr-o anumită culoare ne arată intr-adevăr cine e persoana respectivă, ci modul în care se comportă în societate, modul în care ştie să îi respecte pe ceilalţi, astfel respectându-se pe sine. Nu meseria pe care o are un om îi defineşte caracterul.

Am doar 16 ani, dar chiar şi cu atât de puţină experienţă, am întâlnit adolescenţi care păreau normali după aparenţă, dar după ce intrai în vorbă cu ei îţi dădeai seama cu adevărat cine erau. Am întâlnit tineri non-conformişti, cu o creastă multicoloră, care aveau un caracter mai bun decât al celor de dinainte. Am învăţat să judec oamenii după fapte, nu după vorbe. Şi poate că sunt nişte cuvinte mari, dar ar trebui să mai daţi o şansă faptelor, chiar dacă în ochii voştri aparenţele nu au nicio şansă. Haina nu face pe om, cu toate că acestea îl reprezintă.

Chiar dacă unul dintre defectele mele este că nu îmi prea place să citesc, am început să încerc să mi-l corectez. Cărţile ne formează caracterul şi cultura generală. Nu ezita să încerci! Citeşte! Faptele te definesc ca om.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *