Nevoile închipuite (cu și despre)

Zilele trecute vorbeam cu Bogdana despre nevoile închipuite la care ajungem după răsfoirea diverselor publicații, bloguri, sau vizionarea unui film. Să fim sinceri, chiar și după ce intrăm într-un supermarket doar după apă sau pepene, mâna ni se lipește și de diverse altele în drumul nostru spre casa de marcat și nu întotdeauna de lucruri de care avem nevoie.

Oana se plânge: În discuția noastră tonul meu suna destul de acuzator, iar acest lucru se întămplă din cauza faptului că în ultima perioadă am fost destul de nemulțumită de modul în care îmi gestionez finanțele.Bogdana speră: Bogdana, însă, este de altă părere. Din punctul ei de vedere, toate aceste nevoi închipuite ne ajută să avem aspirații mai mari, să muncim mai mult, să fim mai motivați. Practic, să evoluăm.Desigur, nimeni nu este vinovat pentru impulsivitatea mea de la cumpărături sau pentru gestionarea greșită a banilor. Aș analiza acestă trăsătură a mea din alt punct de vedere, dar nu e loc acum.După discuția aceasta, m-am gândit “dar cum stă treaba în privința cărților?” Și instantaneu mi s-a umplut sufletul de calm pentru că m-am simțit deodată norocoasă că acesta este domeniul în care lucrez și pe care îl promovez din suflet.În primul rând, cărțile ne fac viața mai bună pe toate planurile, ne deschid mintea și ne înconjoară de frumos. Acesta este și motivul pentru care nu aruncăm cărțile pe care le citim. Le facem locul în casa noastră așa cum le-am făcut loc și în suflet. Le cumpărăm mobilă specială și le curățăm de praf. Le împrumutăm și nu ne găsim liniștea până nu se întorc la locul lor.Practic le golim de conținut, însă nu putem renunța la tot ce au însemnat ele pentru noi. Pentru ce ne-au arătat, pentru ce au schimbat în noi, pentru toate stările prin care am trecut citindu-le.Cărțile chiar sunt cea mai bună investiție! Cu atât mai mult cu cât o parte dintre ele chiar sunt cunoscute pentru efectul miraculos pe care îl pot avea asupra noastră. Mai jos găsiți o listă a cărților celebre pentru că ne pot pune pe gânduri în legătură cu multe aspecte.Pe tine ce carte te-a marcat cel mai mult? Eu am avut multe de învățat din When God Was a Rabbit .

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Nevoile închipuite (cu și despre)”

  1. Sunt multe cărţi care mi-au încântat sufletul, dar acum nu aş menţiona decât una de o rară sensibilitate: “Flori pentru Algernon” de Daniel Keyes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *