#Never stop learning: 5 autori și speakeri TED despre dezvoltarea personală

Mulți dintre noi au văzut cel puțin un discurs din seria TED care i-a făcut să își pună întrebări despre sine și despre mediul în care trăim. Cele 18 minute încărcate cu experiență, poveste, sfaturi, compasiune și înțelepciune sunt ferestre către lumi demne de descoperit iar o parte dintre acestea sunt susținute de autori care au reușit să desprindă cele mai importante noțiuni sau teme din lucrările lor pentru a le împărtăși audienței.Cum toamna este momentul în care ne amintim cât de important este procesul de învățare, de acumulare de cunoștințe noi și de aprofundare a pasiunilor, îți propunem răgaz de inspirație și poveste în grai, cu voci ale autorilor pe care poate nu ai avut șansa să îi auzi dar ale căror idei sigur te vor încuraja să aflii mai mult.

Chimamanda Ngozi Adichie

Romancieră de origine nigeriană, Chimamanda Ngozi Adichie este cunoscută pentru lucrările sale care construiesc un tablou complet al lumii africane cu o nuanță coerent argumentată pro-feminist. Discursul și cărțile sale te pot ajuta să descoperi viziunea unei femei puternice care construiește o lume veridică în poveștile sale, predă și inspiră cu fiecare rând scris.

Pico Iyer

Eseist și romancier de origine indiană, Pico Iyer depășește toate barierele în lucrările lui ‘cross-culture’ în care dezbate fenomenul de ‘dezorientare globala’ și regăsire a sinelui indiferent de mediu și cultură.

Isabel Allende

Numitorul comun al tuturor lucrărilor sale este modul în care pasiunea poate fi ingredientul secret care transformă legile universale ale lumii neatinse de fantastic. Romanele și memoriile sale au în centru personaje care construiesc și se construiesc în jurul angajamentului pentru iubire, lumea înconjurătoare și pentru sine.

Elif Shafak

Ficțiunea largește orizontul imaginației, întregul obicei de transmitere a poveștilor apropie oamenii, ajută la depășirea granițelor culturale și la îmbrățișarea experiențelor noi. Ficțiunea e un limbaj comun al cunoașterii universului exterior cu ajutorul vocii interioare iar Elif Shafak, cea mai cunoscuta scriitoare de origine turcă explică această lume în discursul său și în cărțile sale, devenite bestsellere internaționale.

Elizabeth Gilbert

Unul dintre cele mai vizualizate discursuri TED îi aparțin autoarei americane și poate fi considerat o mică sticluța cu esența magică a creativității și a dezvoltării armoniase în spirit pozitiv.

Fiecare minut din discursurile de mai sus și fiecare pagină din cărțile autorilor este impregnată cu idei care te încurajează să înveți cât mai mult și să construiești o bibliotecă inspirațională, iar dacă dorești un titlu anume, așteptăm cererea ta aici.Nu uita că luna aceasta citim împreună The power of habit de Charles Dugigg pe care abia așteptăm să o discutăm împreună, iar până atunci îl poți urmări pe autor în discursul său TED, bineînțeles:Never Stop Learning!Librarul tău personal.      займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *