Ne tot ducem la teatru

“Poti să pleci, dar poti să și rămâi.

Dar tu, tu ce vrei?

Eu vreau să te hotărăști”

 

Două “spurlibușuri” roșii. Tutuka și Solido. Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu. O scena mică, fără decoruri, doar emoție.

 

Așa începe “Mă tot duc”. Pe versurile cântate maiestuos de Edith Piaf, începe experimentul cel mai plin de emoție la care am participat în ultima vreme; e genul acela de descoperire pe care o faci și-ți dă sentimentul că într-o oră și jumătate, universul și-a dat jos în fața ta hainele, și acum poți pătrunde în esența existenței proprii.

“Mă tot duc” este un fel de poezie-n proza, un fel de “mă despart de tine, dar mai stau puțin”. O descoperire a dependenței de celălalt, a schimbărilor pe care le produce o viață în doi, amestecate magistral laolaltă cu satira, umorul, râsul incredibil de lung al Oanei Pellea și frumusețea replicilor celor doi actori. E o invitație la binedispunere, la constientizarea și acceptarea emoțiilor noastre. Dacă în cotidian, ești fie șef, fie subaltern, părinte, ori copil rebel și neînțeles, în fața acestei piese ești Tu. Cel de bază.

Dincolo de cuvinte, “Mă tot duc”, prezintă, în linii fine, jocul fără cusur a doi maeștri ai scenei românești, desăvârșirea lor fiind prezentă în fiecare gest, ton și mișcare scenică, în fața carora nici cel mai sceptic spectator nu ar putea sta mut.

“Mă tot duc” este o lecție de disecție a omului și a firii sale, un exercițiu de folosire a miscroscopului, unde sub lentila acestuia stă viața noastră și felul în care ne petrecem fiecare secundă.

Când se termină, te tot duci, doar că ești schimbat. Ți-e fruntea descrețită, iar pe chip porți un zâmbet persistent mult timp după. Te-ai umplut de frumos, singurul tribut pe care l-ai oferit fiind infinitele aplauze.

“Trăim o dată” de asta “trebuie să trăim totul foarte delicat, altfel n-are nici un haz”.

”Mă tot duc” se joacă în zilele de 18 și 25 aprilie, la Teatrul Foarte Mic.

Puteți cumpăra bilete și online, dați clic aici

Ovidiu Mihai Condrea

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Ne tot ducem la teatru”

  1. Ador teatrul! E o activitate care ma relaxeaza si ma umple de emotie. Va recomand cu caldura piesele Teatrului National “Radu Stanca”, din Sibiu si in special piesa “Faust” in regia lui Silviu Purcarete, cu actorii Ilie Gheorghe, in rolul lui Faust, si Ofelia Popii, in rolul lui Mefisto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *