Muzică, artă și sport – Patinajul artistic

Figure skating is a mixture of art and sport”.

 Apreciate în special de doamne și domnișoare, dar nefiind străine nici bărbaților, concursurile de patinaj artistic sunt unele dintre cele mai așteptate competiții ale sezonului rece. Acest sport aduce în prim plan o paletă variată de elemente, în care fiecare spectator se poate regăsi: muzică bună, modă și fashion atât în ceea ce privește costumațiile, accesoriile, cât și machiajul sau coafurile, dans, elemente greu de executat, eleganță feminină și determinare masculină.

 “The harder the training, the better the results. When the ice is bad and the bus to the rink is late, that only makes you stronger physically”

 În ceea ce privește competițiile, acestea sunt împărțite în două categorii: Campionatele Europene, care se desfășoară în diferite orașe ale Europei și unde participă patinatori ce reprezintă țări europene și Campionatele Mondiale, o competiție unde participă concurenți din toate continentele. De asemeni, o dată la patru ani se desfășoară și competiția olimpică a jocurilor de iarnă.

“What goes up must come down, but if you’re a figure skater, you must also land on one foot”

Programul concursurilor de patinaj artistic urmează etape stricte și anume două momente, numite programul scurt (maxim 2 minute și 50 secunde) și programul lung/liber (maxim 4 minute și 30 secunde). De-a lungul celor două reprezentații, concurenții au un număr de elemente obligatorii pe care trebuiesc să le îndeplinească cu succes pentru a obține un punctaj maxim. Competițiile se împart în: proba de dans (perechi), proba de perechi (spre deosebire de dans este impusă executarea unor elemente tehnice – sărituri), proba feminină (individual) și proba masculină (individual). Concursurile se încheie întotdeauna cu o gală a medaliaților, un spectacol pe gheață, unde patinatorii pregătesc programe speciale pentru public.

Prin eforturile patinatorilor se remarcă și tările reprezentate de aceștia. Cele mai puternice în competiții din acest punct de vedere sunt următoarele: Rusia, Franța, SUA, Japonia.

Dintre cei mai populari patinatori menționăm: Evgheni Plushenko (Rusia), Brian Joubert (Franța), Daisuke Takahasi (Japonia), Carolina Kostner (Italia), Kim Yu Na (Coreea), Mao Asada (Japonia), Aliona Savchenko și Robin Szolkowy (perechi, Germania), etc.

 “Without strength and courage it’s really hard to perform at the highest levels of international figure skating, because you’re alone on the ice and you only have seven minutes over two nights to prove yourself.

Vă invităm să urmăriți Campionatele Europene de patinaj artistic începând de mâine, 23 ianuarie. Așezați-vă comfortabil în fotolii, sorbiți din când în când o aromă de ceai fierbinte sau ciocolată caldă și pregătiți-vă pentru artă și sport!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *