Moulin Rouge – Regina nemuritoare a divertismentului

Moulin Rouge este unul din cele mai faimoase cabarete din lume, o chintesență a divertismentului  european de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX. Acesta este un loc în care pot fi vizionate reprezentații fantastice ale dansatoarelor, cântăreților, magicianilor și ale artiștilor.Moulin Rouge a atras o varietate de oameni, de la cei mai bogați la cei mai săraci, însă care doreau același lucru: să uite de grijile cotidiene.Cabaretul Moulin Rouge a devenit faimos aproape imediat de la deschiderea din anul 1889, cu clienți precum pictorul Toulouse-Lautrec. Odată cu localul, a început să devină cunoscut și dansul can-can, care era o formă de divertisment menită să atragă audiența de gen masculin.Deși la început localul era considerat obscen, în timp a fost considerat un loc artistic, unde au cântat și artiști celebri, cum ar fi Frank Sinatra, Liza Minnelli și Edith Piaf.  

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Moulin Rouge a întâmpinat ceva probleme, încercând să reziste acelor vremuri, însă, în anul 1951 cabaretul și-a revenit complet și a rămas faimos până în zilele noastre.


Moulin Rouge este localizat lângă Montmartre în Cartierul Roșu al Parisului. La început, clădirea prezenta un elefant imens în fața sa, așa cum apare și în filmul din 2001. Elefantul nu a rezistat foarte mult timp din cauza dispariției atmosferei de circ și a fost înlocuit cu picturile lui Toulouse-Lautrec.Acest cabaret faimos definește peste 120 de ani de divertisment de la burlesque la dans, ceea ce a atras multe recenzii pozitive și admirative. Stilul cabaret care a devenit cunoscut la Moulin Rouge a influențat foarte multe locuri, cel mai cunoscut dintre acestea fiind orașul Las Vegas.

După numeroși ani de divertisment, nimic nu pare să oprească succesul Moulin Rouge. În anul 1962, spectacolele au devenit din ce în ce mai grozave, completate de un acvariu. Cel mai popular și mai longeviv dintre ele a fost „Formidable”, iar în prezent poate fi vizionat „Feerie”.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *