Moranifesto. Cartea nouă a lui Caitlin Moran

moranifesto

Caitlin Moran nu mai are nevoie de multe prezentări zilele acestea. Mai ales după succesul de care s-au bucurat 2 dintre cărți publicate de ea (How to Build a Girl și How to Be a Woman) și după ce a fost numită de BBC una dintre cele mai influente femei ale momentului.

Este o jurnalistă foarte talentată și amuzantă, te prinde din primele rânduri citite, iar opiniile sale despre orice:politicieni, show-uri tv, celebrități, etc. sunt foarte savuroase. Moran are 3 rubrici săptămânale în publicația The Times, urmărite cu interes și apreciate de milioane de cititori din întreaga lume. În 2010 rubrica sa a fost declarată de către British Press Award cea mai bună rubrică a anului.

“But as the years went on, I realised that what I really want to be, all told, is a human. Just a productive, honest, courteously treated human.” (Caitlin Moran, How to Be a Woman)

Noua sa carte, Moranifesto este o combinație între articolele sale din The Times și cautările sale despre cum putem face lumea asta un loc mai bun. Moranifesto este o declarație despre perioada în care trăim și cauzele de care ar trebui să ne pese. O să regăsiți aici o parte din subiectele pe care le-a abordat și în alte scrieri precum feminismul sau misoginismul online, dar și unele noi: clasele dominante, agresiunea de mai multe feluri și migrația.  De multe ori bazate pe experiența personală, observațiile sale sunt sincere, poate puțin triste, dar mai ales foarte nostime.

Însă, Caitlin nu este doar o fată amuzantă. Ci ea scrie bine, din inimă, cu mult adevăr și ne împinge pe  fiecare dintre noi să privim viața măcar uneori și din alte unghiuri. Cam se pricepe la asta și din fericire avem un M(or)anifest întreg de parcurs!

Mai multe cărți de Caitlin Moran

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *