Moonshots in Education. Despre învățare digitală în școli #92

Lansarea învățării mixte în clasă

Moonshots-in-Education

Esther Wojcicki, autoarea cărții Moonshots in Education este cunoscută drept deschizătoare de drumuri a tehnologiei în educație. A jucat un rol foarte important în dezvoltarea proiectului Google for Education și este cofondator al Google Teacher Academy. Esther a predat jurnalismul la Liceul din Palo Alto, California și a câștigat numeroase premii de-a lungul anilor, iar în 1984 i-a fost acordată distincția “Profesorul anului” din California.

Mulți dintre elevi ei au ajuns celebri datorită profesionalismului lor:  Gady Epstein de la The Economist, Noah Sneider de la The New York Times, Tod Scacerdoti de la Yahoo sau actorul James Franco. De altfel, una dintre fiicele sale este CEO la Youtube.

moonshots in educationPrin Moonshots in Education, Esther și-a dorit să ajute școlile din toată lumea să transforme modul de predare a profesorilor și de învățare a elevilor. Autoarea este de părere că tehnologia și învățarea digitală trebuie introduse mai mult în sistemul de învățământ și direct în clase. Cartea sa prezintă mulți profesori și școli de succes, metodele lor și perspectivele pe care le deschid.

Pe scurt, cum să gestionezi o clasă de elevi/studenți în secolul 21, pentru a fi mai simplu pentru un profesor și mult mai eficient pentru un elev. Scopul principal al cărții este să vină în ajutorul profesorilor, pentru a le ușura sistemul de predare în așa fel încât să fie cât mai relevant și ancorat în zilele noastre și pentru materiile pe care le avem acum în școli.

Esther Wojcicki oferă sfaturi pentru a combina modul clasic de predare, față în față cu elevii, cu instrucțiuni și suport online. De asemenea, ea recomandă renunțarea la lecturarea clasică a cursurilor, deoarece nu se mai potrivește cu generațiile tinere.

Alte recomandări ale lui Esther pentru profesori:

  • Oferă elevilor o mai mare responsabilitate pentru a învăța și singuri, arătându-le cum să acceseze informații online pe care să le împartă cu colegii lor. Elevii care au mai mult control asupra modului în care vor să învețe se vor descurca mai bine. Studiile au demonstrat că astfel este mai eficient și elevii se vor implica mai ușor.
  • Descoperă și accesează mai multe resurse online pentru profesori care vor veni în sprijinul cunoștințelor tale și ale tehnicilor de predare cu care te-ai obișnuit.
  • Profesorii nu sunt singurii care trebuie să ofere instrucțiuni ci trebuie să existe comunicare, iar într-un mediu cu suport digital e mai mult simplu să se implice toată clasa.
  • Curriculumul ar trebui să fie ancorat în prezent și lumea reală cât mai mult posibil.

În carte sunt curprinse și exemple pentru tehnicile de mai sus.

Alte subiecte abordate în carte: modalități de a fi mai motivat ca profesor, cum să folosești uneltele Google în predare, exemple de aplicații online pentru profesori etc.

Ce este gândirea Moonshot:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *