Monica. Actriță

Monica Anastase
Monica Anastase
‘Sunt actriţă, interpret, asistentă personală şi de producţie când şi când, iubita unui bărbat frumos şi deştept şi mai sunt bucureşteancă. Pot părea arogantă, tăcută, nepăsătoare, şi uneori chiar aşa şi sunt. Alteori nu. Citesc de când aveam 5-6 ani, am început cu “Singur pe lume” de Hector Malot, multe basme de toate naţionalităţile şi apoi vreo 20 de romane Agatha Christie. Recent le-am recitit şi mi-au plăcut cam la fel de mult. Să mă îngrijorez?’Monica face parte din trupa Improvisneyland și este trainer la workshop-ul de improvizație găzduit de Books Express.Acestea sunt recomandările ei:

Terry Pratchett – Moving Pictures (book 10 in the Discworld series)

 De când am pus prima dată mâna pe un volum din seria Discworld, chiar acest al zecelea, nu m-am mai despărţit de Pratchett. O lume plată, purtată de patru elefanţi ce stau pe carapacea unei ţestoase uriaşe, în care toate sunt pe dos şi totuşi… Umor sarcastic (exact cum îmi place mie), magie de toate felurile, iar volumul ăsta este despre filme – superb!


   

Don Miguel Ruiz – The Four Agreements

The Four Agreements Toltec Wisdom Collection:  3-Book Boxed Set
O singură dată mi-am încălcat principiul de a nu citi cărţi de self-help (în general consider că dacă ai ajuns acolo, cu siguranţă nu te poţi ajuta singur), şi n-am regretat nicio secundă. The Four Agreements sunt nişte principii care, dacă reuşeşti să le aplici, îţi vor reduce cantitatea de ceaţă din viaţă (am făcut şi-o rimă) şi te vor ajuta să suferi mai puţin.


Philip Pullman – His Dark Materials (a trilogy)

 Da, îmi place genul fantasy. Nu mă ascund, nu mi-e ruşine. Dl. Pullman a scris trilogia His Dark Materials în principal pentru copii şi tineri, dar pe mine m-a fermecat cu totul (asta poate îmi va spune ceva despre vârsta mea psihologică).


George Orwell – 1984

1984: 1984
Sumbru, neiertător, fără speranţă. Un roman absolut adorabil!


Salman Rushdie – Shalimar the Clown

Shalimar the Clown
Dacă acest roman ar fi o parte a corpului, ar fi sistemul digestiv. Curge acid prin el, te poţi încurca în maţele poveştii, pare mult mai mic decât este cu adevărat şi… a, da, nu poţi trăi fără el.


Audrey Niffeneger – The Time Traveller’s Wife

The Time Traveler's Wife
 N-aş fi crezut să citesc vreodată ceva pe subiectul călătoriilor în timp care să fie şi credibil. O poveste despre cum trăieşti cu un călător în timp, despre rutina unui cuplu care se întâlneşte cu sine la diverse vârste. Sfâşietor (la propriu).


Zadie Smith – White Teeth

White Teeth
 Despre oameni care nu-şi găsesc locul. Despre Londra. Mi-a plăcut deosebit de mult să trăiesc o vreme alături de aceşti oameni adevăraţi, să sper pentru ei, să admir şi să suspin odată cu ei.


Stephen Fry – Making History

Making History
 Ce-ar fi dacă ai putea să faci în aşa fel încât Hitler să nu se fi născut? Răspunsul (unul din ele, şi încă unul amuzant) în acest roman semi-fantastic.


Tim Powers – Last Call

 Deja ar trebui să nu mai surprindă pe nimeni că recomand încă un roman SF, totuşi nu este unul clasic. Dl. Powers scrie aici o poveste în care ai putea crede, care evocă nişte vremuri şi locuri pe care mi-ar fi plăcut să le experimentez şi eu.


La final o scurtă demonstrație de improvizație la TVR cu Monica și colegii ei din Improvisneyland:займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *