Mitul copilului răsfățat

The Myth of the Spoiled Child
Aproape fiecare generaţie, din trecut până în prezent, a fost convinsă că părinţii îşi cresc copiii într-un mod mult prea permisiv. Autorul cărţii The Myth of the Spoiled Child (Mitul copilului răsfățat)Kohn, este de părere că definiţia cuvântului „permisivitate” s-a schimbat odată cu evoluţia societăţii, însemnând răsfăţarea copilului într-un mod deloc sănătos, afectându-i abilitatea de a fi independent și de a se descurca în viață. Există și părinți care sunt mult prea protectori cu copiii, sufocându-i și nepermițându-le  să își satisfacă curiozitatea și setea de cunoaștere. Kohn a strâns o serie de interviuri și cercetări, examinând astfel perspectiva media asupra modului permisiv și autoritar al părinților, al celor care vor să controleze totul. Autorul a comparat aceste informații cu date concrete spulberând credințele populare conform cărora copiii sunt mai răsfățați și mai obraznici ca niciodată.

În carte puteți găsi toate studiile făcute de autor pe marginea acestui subiect. Acesta vorbește și despre cum se poate educa copilul prin sport, analizând atât avantajele cât și dezavantajele încurajării prin recompensare, ajungând la concluzia că „ ceea ce contează nu este cât de motivați sunt oamenii, ci cum pot fi aceștia motivați”. Atât adulții cât și copiii sunt profund implicați în proiecte pe care le iubesc datorită bucuriei pe care o simt atunci când fac acel lucru și nu pentru recompense.

Ceea ce este importantă este încrederea pe care o avem în copii și sprijinul pe care îl acordăm acestora fără să îi sufocăm, copiii simțindu-se protejați, liberi și încrezători în propriile forțe, putând lua singuri decizii.

Cartea este un ghid de parenting foarte bun pentru toți cei care vor să își cunoască copiii și să îi ajute să se dezvolte, lăsându-i să se bucure de propriile descoperiri.

Descoperiți mai multe cărți de parenting

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *