Minunatele aventuri ale vrăjitoarei Winnie

Toți cititorii au suflete veșnic tinere și se pot întoarce în timp cu ajutorul poveștilor și al amintirilor din copilărie. Atunci când deschid o carte scrisă pentru copii, brusc, în fața ochilor mi se derulează fragmente din vremea când eram de o șchioapă și abia făcusem cunoștință cu minunata lume a cărților. Ce parfum, ce vise, ce imagini retrăiesc, parcă ar fi o magie.  Sunt din nou copil, fără griji, fără durere, fără tristețe. Aș sta ore întregi să citesc povești scrise pentru cei mici, să adulmec inocența dintre rânduri și să ma las purtată într-o lume cu personaje fantastice și ferită de pericole. Din păcate vârsta nu îmi mai permite să trec pragul naivității și al gingășiei specifice copiilor. Nu mai am mintea de acum  acel puțin 15 ani când priveam lucrurile altfel, într-un mod sincer, inocent și nu eram critică, nici cu mine și nici cu cei din jur. Însă, găsesc cititul poveștilor dedicate celor mici relaxant și plăcut. Zilele trecute m-am oprit asupra unei serii de cărți renumite și iubite de toți copiii, și dacă există cineva care să nu fi citit această serie, eu o recomand cu căldură.

Winnie the Witch este o vrăjitoare ciudățică căreia îi plac foarte mult aventurile. Împreună cu Wilbur, motanul ei, călătorește pe mătura ei magică și trec prin tot soiul de peripeții. Este o lectură ușoară, care îi îndeamnă pe copii să viseze și să fie liberi și aventurieri. Winnie a fost creată de Valerie Thomas, iar toate cărțile sunt ilustrate de Korky Paul.Valeria a fost născută în Australia și a locuit acolo în cea mai mare parte a vieții. A lucrat ca profesoară, dar călătoriile sunt pasiunea ei. A fost prin aproape toate colțurile lumii, chiar și în Antarctica. La fel ca Winnie, avea o pisică neagră pe care o adora, însă casa ei nu era neagră ca a vrăjitoarei. Nu i-a plăcut publicitatea, de aceea nu sunt foarte multe informații despre autoarea minunatelor cărți.

Adaptate după opera lui Valerie sunt cărțile Laurei Owen, tot despre Winnie și ilustrate de același artist, Korky Paul. Stilul însă diferă extrem de mult și sunt potrivite copiilor care sunt la începutul aventurii lor literare. Laura a beneficiat de acces nerestricționat în lumea lui Winnie și a lui Wilbur. S-a creat o legătură strânsă între autoare și vrăjitoare, Laura refuzând să ofere publicului detalii despre viața ei personală pentru a nu spulbera misterul.

Aventurile vrăjitoarei sunt destinate oricărei vârste și reprezintă pretextul ideal de a petrece timp cu cei mici. Sunt cărțile ideale pentru a fi citite cu voce tare, și atât copiii, cât și părinții sau bunicii se pot distra nespus alături de cele două personaje hazlii. Nu vă spun mai multe, vă las pe voi să descoperiți peripețiile prin care trece Winnie.

Colecția Laura Owen

Mai multe titluri de Laura Owen

Colecția Valerie Thomas

Mai multe titluri de Valerie Thomas

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *