Miffy, unul dintre cei mai iubiţi iepuraşi din literatura pentru copii

Anul acesta se împlinesc şaizeci de ani de când a fost publicată prima carte din seria de cărţi ilustrate pentru copii “Miffy”, şaizeci de ani în care încântătoarele cărticele Miffy le-au adus bucurie copiilor din întreaga lume.
Seria pentru copii “Miffy” a fost scrisă de autorul de origine olandeză Dick Bruna şi cuprinde 30 de cărţi cu aventurile drăgălaşului iepuraş, completate cu ilustraţii fermecătoare.
Cărţile “Miffy” au fost traduse în peste 50 de limbi, au fost vândute în peste 85 de milioane de exemplare în întreaga lume, au primit numeroase premii, au inspirat două seriale de televiziune (“Miffy”, “Miffy and Friends) şi un film, “Miffy the Movie”, iar iepuraşul Miffy a inspirat numeroase obiecte pentru copii, precum haine, jucării, rechizite şcolare, accesorii pentru bebeluşi, căni, obiecte de uz casnic, etc. Miffy a devenit un brand global care produce anual aproximativ 150 de milioane de lire.
În Utrecht, oraşul natal al autorului Dick Bruna, poate fi admirată o statuie a iepuraşului Miffy.
Dacă micuţii dumneavoastră nu l-au descoperit încă pe iepuraşul Miffy, Sărbătorile Pascale care se apropie sunt prilejul ideal pentru a le dărui o cărticică Miffy şi a le face cunoştinţă cu adorabilul personaj.
Trei dintre cărţile “Miffy” au fost publicate şi în România, cu titlurile “Miffy“, “Ziua lui Miffy” şi “Bicicleta lui Miffy“.

Cărţi Miffy în limba engleză


Cărţi Miffy în limba română

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *