Metoda și cărțile Kumon îi ajută pe copii să învețe eficient

Toru Kumon un profesor de matematică a creat metoda Kumon la începutul anilor 1950 în Osaka, pentru a-i preda fiului său noțiunile didactice elementare precum cititul sau matematica. Această metodă de studiu individualizat este dezvoltată pentru a-l ajuta pe fiecare copil să-şi atingă potenţialul maxim, într-un ritm propriu. Copiii sunt ajutați să dobândească noi cunoștințe treptat, conceptele fiind introduse rând pe rând, oferind celor mici posibilitatea să le stăpânească pe deplin și abia apoi să treacă la următorul pas. În acest fel, copiii capătă mai multă încredere în propriile forțe, metoda oferindu-le cunoştinţele şi abilităţile ncesare pentru a studia și avansa singuri. Astfel că, metoda Kumon le permite copiilor să avanseze în ritm propriu în concordanţă cu abilităţile personale precum şi cu nivelul sau vârsta lor.

Primul centru în care metoda Kumon a fost aplicată s-a deschis în 1958 în Japonia, iar în 1974 a fost înființat un alt centru de învățare în New York. În anul 1991 s-a lansat “Kumon’s reading program” în America, bazându-se pe același model de automotivare și învățare, în ziua de astăzi mai mult de 16 milioane de copii din întreaga lume experimentând rezultatele acestei metodei de învățare. Cheia metodei Kumon este să începi studiul cu copilul de la nivelul la care acesta se află, pentru ca el să poată efectua toate problemele date, în timpul stabilit. Copilul va putea trece la alte exerciții abia după ce a rezolvat problemele și a înțeles noțiunile studiate. Metoda Kumon îi ajută pe elevi să capete încredere în ei, să se concentreze mai bine, fără să fie supuși stresului. Scopul acestei metode este de a încuraja studiul, de a-i face pe copii să îndrăgească să învețe, oferindu-le posibilitatea de a se dezvolta într-un ritm propriu și de a învăța singuri, pentru ca pe viitor aceștia să se bucure de succes la școală, dar și în viața de zi cu zi.

Editura Kumon are mai mult de două decenii de experiență și expertiză în crearea de produse editoriale educaționale și amuzante. Cărțile abundă în ilustrații care au scopul de a-i angaja pe cei mici în procesul de învățare, prin faptul că ei vor iubi să facă asta, fără să simtă presiune sau obligație. Editura Kumon s-a impus pe piață ca o editură cu profil educațional de top, ce operează la cele mai înalte standarde, cărțile acestei edituri fiind deosebit de utile în procesul de învățare.

Serii educative pentru copii:

KUMON

Limba germană LESERABE

Baby Einstein

Wieso? Weshalb? Warum de la Ravensburger

Kennst du das? de la Duden

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *