Mere coapte

Este clar: zilele cu soare sunt numǎrate, iarna ne adulmecǎ deja de ceva vreme şi oraşul e plin de semne cǎ vine luna minunatǎ, plinǎ de cadouri şi, sper eu, zǎpadǎ şi miros de cozonaci.

Aşa cǎ în afarǎ de vin fiert care se preparǎ foarte simplu şi în casǎ, pentru azi vǎ propun o reţetǎ care o sǎ vǎ aminteascǎ puţin de copilǎrie pentru cǎ iarna e cel mai frumos anotimp când poţi sǎ faci asta şi când amintirile acestea, de fapt, vin parcǎ mult mai natural. E totul în mirosurile care te stârnesc, ca madlenele lui Proust, sǎ rememorezi clipe care, deşi nu totdeauna perfecte, erau totuşi fǎrǎ griji.

Şi dacǎ n-aţi început încǎ sǎ vǎ gândiţi la preparate şi bǎuturi, dacǎ nu vǎ stǎ mintea la lichior de ouǎ, crinkles, turtǎ dulce home-made sau pinguini de ciocolatǎ, începeţi cu aceastǎ reţetǎ simplǎ de mere coapte care va rǎspândi arome minunate în toatǎ casa şi care vǎ va da o stare de bine instantaneu.

Am început prin a încǎlzi cuptorul la 180 de grade.

Am folosit patru mere, pe care le-am spǎlat şi le-am scobit cotorul, întâi cu cuţitul şi apoi cu coada unei linguriţe. N-am insistat foarte mult pentru cǎ atunci când eram micǎ, credeam cǎ dacǎ mǎnânc seminţele de la mere o sǎ creascǎ un pom în mine.

Ȋn scobiturǎ am turnat câţiva stropi de coniac– mi-era frig tare!-, un amestec de zahǎr brun cu scorţişoarǎ şi pe deasupra am presǎrat şi puţinǎ miere. Le-am pus într-un recipient termorezistent cu puţinǎ apǎ fierbinte şi le-am dat la cuptor cam 30 de minute.

Poftǎ bunǎ!

Sursa: mansardacubunatati

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

2 thoughts on “Mere coapte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *