Masters of Sex

Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, the Couple Who Taught America How to Love
 Viaţa lui William Masters şi a Virginiei Johnson, cuplul care a învăţat America cum să iubească

Atunci când Virginia Johnson a aplicat pentru un post de asistent la Facultatea de Medicina din cadrul Universității Washington în St Louis în 1956, din descrierea jobului lipseau niște informații esențiale. Johnson înțelesese că avea să lucreze la o clinică de fertilitate unde veneau cupluri fără copii pentru a fi ajutate și tratate de doctorul William Masters. Însă lucrurile nu stăteau chiar așa. Altceva se întâmpla în acea clinică, iar Virginia își dădea seama de acest lucru. Auzise tot felul de zvonuri despre ceea ce se întâmpla cu adevărat acolo, în anumite încăperi unde i se spusese că nu avea voie să intre.

Într-o zi a descoperit. Într-una din camerele unde se presupunea că sunt cupluri care primesc tratament pentru fertilitate, un cuplu întreținea relații sexuale și nu oricum, ci partenerii erau conectați la niște aparate și aveau niște pungi de hârtie pe cap pentru a le fi păstrată anonimitatea. Acesta era secretul lui William Masters, studia actul sexual, ce se întâmpla cu oamenii în timp ce fac sex. Acesta era un subiect tabu, în librăria universității existând o singură lucrare despre funcția sexuală a omului. Doctorul știa că avea să calce pe teritorii minate, dar era condus de convingerea că făcea ceva ce se va demonstra a fi extrem de benefic pentru numeroase cupluri. Și mai știa că îl va face faimos.
Masters a început cu studierea prostituatelor din St Louis, urmărindu-le prin gaura cheii în timp ce acestea își satisfăceau clienții. Un lucru nedemn și dizgrațios, dar ce nu face omul pentru știință? După un timp recruta voluntari care să facă sex în clinica lui pentru a-i studia mai îndeaproape.
Abia după ce a cunoscut-o pe Johnson și a făcut echipă cu ea studiul a luat amploare. Asistenta sa era la fel de fascinată ca el despre ceea ce se întâmplă cu corpul omenesc în timpul actului sexual. În ciuda faptului că nu era calificată din punct de vedere academic, Johnson i-a oferit lui Masters ceva de care ducea lipsă: o perspectivă feminină.

La început au existat tot felul de probleme, în mare parte administrative şi minore, dar deîndată ce s-au obişnuit unul cu altul, si datorită influenţei lui Johnson, atmosfera în clinică s-a destins şi lumea nu mai era atât de secretoasă, lucrurile începând să se desfăşoare lin şi fără probleme. Chiar şi mama lui Masters a fost implicată. Aceasta a realizat măşti din mătase pentru voluntari pentru a le înlocui pe cele din hărtie.

Treptat, cei doi, Masters şi Johnson, au început să întreţină relaţii intime, în ciuda faptului că doctorul era însurat. Acesta era de părere că îi va ajuta să studieze pe pielea lor ce se întâmplă în timpul tensiunii sexuale. Apoi, în 1966 au publicat lucrarea “Human Sexual Response” care a stârnit diverse şi multiple reacţii. În mare parte, deoarece concluzia celor doi a fost că femeia, din punct de vedere sexual, îi este cu mult superioară bărbatului. După un orgasm, femeile pot continua, în timp ce bărbaţii au nevoie de odihnă. Departe de a fi  sexul slab, femeile sunt mult mai rezistente.

Cei doi au devenit, instantaneu, faimoşi. Mergeau la emisiuni de genul “talk-show” şi petreceau o mare parte din timp la reşedinţa Playboy în Chicago. Cei doi s-au căsătorit în 1971. Compatibili atât profesional, cât şi emoţional şi fizic, lucrurile dintre cei doi ar fi trebuit să meargă strună, însă nu era chiar aşa. Niciunul din ei nu a înţeles ce este dragostea, iar problemele şi neînţelegerile au început să apară. După 21 de ani de mariaj, au divorţat.  În 1994 clinica s-a închis , iar cercetările lor s-au dus pe apa sâmbetei.

 Sursă articol:dailymail.co.uk

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *