Mastering the Art of French Cooking

Julia Child a fost un cunoscut om de televiziune și autoarea unor cărți de bucate care au introdus bucătăria franceză în societatea americană. Cea mai cunoscută carte a ei este Mastering the Art of French Cooking(scrisă alături de Louisette Bertholle și Simone Beck), care a fost publicată în două volume, primul în anul 1961, iar al doilea în 1970.

Mastering the Art of French Cooking Volumes 1 & 2
 Această carte de bucate a demistificat bucătăria franceză într-un mod în care nu a mai fost făcut înainte și i-a învățat pe americani cum să gătească mâncare fină folosind caserole. Cartea conține tehnici clasice de gătit din bucătăria franceză, dar adaptate bucătariei americane și folosind termeni americani. Succesul cărții a fost impresionant și i-a adus Juliei atât faima cât și debutul  în propria emisiune culinară, moment în care a devenit cunoscută în întreaga țară.

Julia Child a fost cea mai îndrăgită profesoară de gătit prin stilul său simplu și carismatic de a explica rețete complicate pe înțelesul tuturor. Ea spunea că oricine poate găti mâncare pretențioasă dacă deține rețeta și indicațiile corecte, care sunt oferite din plin în Mastering the Art of French Cooking. Rețetele din această carte de bucate sunt potrivite atât pentru începători în ale gătitului, cât și pentru bucătari experimentați. Frumoasa carte de bucate include peste 1000 de rețete, simple și complicate deopotrivă, plus 100 de ilustrații instructive. Julia explică  fiecare pas esențial pentru a găti corect, ingredientele pe care ar trebui să le cumpărați și desigur tehnica prin care să realizați mâncare gustoasă, cu un aspect exemplar.

Mastering the Art of French Cooking este o carte instructivă și funcțională, care îți prezintă tehnici de a găti franțuzește ce pot fi aplicate și pe alte rețete nu doar pentru cele ale Juliei Child. Dacă dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu delicii culinare franțuzești, dar fără să petreci o eternitate în bucătărie, sugestiile Juliei Child îți vor plăcea cu siguranță.

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

5 thoughts on “Mastering the Art of French Cooking”

  1. Of.. interesant, interesant, dar “celebru” e superlativ absolut iar faza cu invatatul americanilor sa gateasca mancare fina folosind caserole e hilar :))

    “Casserole” in engleza americana reprezinta atat vasul cat si mancarea gatita in el, deci e un termen cu sens foarte larg si mai ales traditional. Nu cred ca poate fi tradus cu exactitate, si mai ales nu cu caserola, pentru ca la noi caserola inseamna fie o cratita cu coada in genul sosierei, fie, mai nou, o cutie sau recipient din plastic cu capac.. e ca in bancul ala cu Bula, in care profesoara il intreaba, suspicioasa, cata friptura mananca el in fiecare zi, de se lauda atat, iar Bula zice – doua cani doamna…

    Pentru ca ce a facut Julia Child a fost exact opusul enuntului respectiv, adica i-a invatat pe americani sa gateasca mancare fina si sa “renunte la mancarurile lor anoste” (Julia Child rescued Americans from dreary casseroles)..

    Daca totusi textul are alt sens decat il inteleg eu, imi cer anticipat scuze 😛 Desi, nu va puteti supara pe un miel acum, in ajunul Pastelui, asa-i?

  2. Filmul pe care l-am vazut despre Julia Child mi-a redat cateva fragmente din viata acestei americance cu preferinte in arta culinara frantuzeasca insa as vrea sa apuc sa ii citesc si cartile mult mai concise si mai explicative.

    Referitor la ” casserole” acest termen provine din franceza si inseamna la propriu o tigaie, cratita. Un sens mai pe larg ar fi mancarurile pregatite de cele mai multe ori in recipiente de sticla care pot fi introduse la cuptor. Acum, ce inteleg eu din fraza ” Această carte de bucate a demistificat bucătăria franceză într-un mod în care nu a mai fost făcut înainte şi i-a învăţat pe americani cum să gătească mâncare fină folosind caserole.” este ca Julia i-a invatat pe americani ca se pot gati mancaruri fine si in aceste vase atat de la indemana lor si la care nu par a renunta. Bineinteles, cum nu am citit cartile, nu pot decat sa imi dau cu parerea si poate pe viitor voi deslusi misterul acestei” tehnici”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *