Marketingul experiențial o călătorie în țara simțurilor

Consumatorul de astăzi, zilnic luat cu asalt de sute de reclame, a devenit extrem de selectiv şi uneori chiar imun la mesajele publicitare. El este din ce în ce mai mult ochiul critic, obiectiv şi etalonul eficienţei reclamelor. Astfel, criteriile folosite de consumatori pentru a lua anumite decizii de cumpărare sunt mai mature şi mai sofisticate.Marketingul experiențial propune o nouă abordare prin crearea unei experiențe de neuitat, realizându-se o interacțiune directă între produs și consumator. De asemenea, marketingul experiențial conduce la realizarea unei conexiuni bazate pe emoție și atașament față de produs sau brand.Emoțiile se află în legatură strânsă cu procesele de raționare, luarea deciziilor depinzând de funcționarea simultană a rațiunii și a emoțiilor. Marketingul experiențial utilizează simțurile pentru a crea o experiență holistică de brand. Astfel, auzul, mirosul, văzul, gustul și simțul tactil crează o oportunitate serioasă de a avea o legătură directă și personală cu consumatorii.

Marketingul experiențial mizează pe legătura strânsă dintre simțuri și stările afective, comunicând cu mintea consumatorilor prin alte forme și nu prin limbajul cuvintelor. De exemplu, mirosul unui parfum poate evoca o anumită amintire ce are asociată o emoție. Dacă amintirea este plăcută, consumatorul va înclina să achiziționeze produsul respectiv.Deschizând orizonturi noi și de multe ori spectaculoase, marketingul experiențial se transformă într-o călătorie captivantă ce are loc în țara simțurilor consumatorului care se va arăta mai deschis față de produs. Utilizarea acestui concept este esențială pentru a supravieţui în mediul concurenţial extrem din zilele noastre.Dacă sunteți interesați de conceptul de marketing experiențial, Experiential Marketing și cărțile similare pe care vi le recomandăm mai jos vă oferă  mai multe informații despre cum emoția și simțurile pot fi utilizate cu succes în  cadrul strategiilor de marketing.Așa cum iubim cu toate simțurile, atașamentul clientului față de brandul dvs. este afectiv și puternic senzorial. Nu uitați că lucrurile merg mult mai bine și natural când există pasiune și de partea cealaltă, când sentimentele sunt reciproce. Cel puțin așa credem noi. Weekend frumos 🙂       Ar putea să fie de interes și  Cele mai bune 40 de carti de business Mai multe cărți din categoria BusinessMai multe Articole Businessзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

1 thought on “Marketingul experiențial o călătorie în țara simțurilor”

  1. nu stiu ce sa zic, eu sunt rezervat, pentru ca multe din tehnicile astea mi se par periculoase si poate ca ar trebui interzise, asa cum au fost interzise si mesajele subliminale. imi vine in minte acum nu stiu ce reclama facuta pe minimax, dupa care fi-miu a tinut mortis ca vrea jucaria aia cu orice pret, iar dupa ce i-am luat-o a fost foarte dezamagit, pentru ca era o prostie inutila si de nefolosit. dar reclama a fost facut in asa fel incat persistenta ei nu a putut fi diminuata cu nici un chip. de fapt cred ca reclamele pe posturile pentru copii ar trebui interzise cu desavarsire.

    eu personal sunt foarte rezistent la fenomen, nu ma las dus de reclame, dar sunt ingrijorat pentru cei care nu o pot face.

    bine ca nu se exagereaza totusi: la cati bani au, aia de la coca-cola ne-ar fi putut face sa ne imbaiem cu produsele lor (nu ca n-am face noi asta, involuntar,cateodata):P

    poate ca ar fi util sa faceti si un post cu recomandari pentru partea cealalta a baricadei, consumatorii. cum ne protejam de reclame, cum ne vindecam de shopaholic-ism?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *