Mark Ryden – imaginație fascinantă și îndrăzneață

Mark Ryden este un pictor american suprarealist – îmbinând temele culturii pop cu tehnici care amintesc de vechii maeștri, Mark Ryden a creat un singur stil ce estompează limitele tradiționale între arta de la niveluri înalte și cele scăzute.Lucrările lui au început să atragă atenția în anii 1990 când a introdus un nou stil de pictat, și anume “Pop Surrealism”, urmat de mulți alții care i-au împărtășit viziunea. Ryden a avut un atu față de strategiile suprarealiste inițiale prin alegerea unui subiect plin de conotații culturale.Vocabularul lui Ryden variază de la criptic la atractiv, lăsând doar o linie fină între cliseul nostalgic și arhietipul deranjant. Sedus de detaliile infinite și de suprafețele meticulos lustruite, privitorul se confruntă cu observarea alăturării inocenței copilăriei de misterele sufletului.O neliniște subtilă este cuprinsă în picturile lui; lucrarea este dureros de frumoasă pe măsură ce ascunde un psihic mai întunecat în spatele kitsch-ului cultural.

În ultimele două decenii, armate de fani din America și Japonia au adorat picturile fascinante și îndrăznețe ale lui Mark Ryden. Încoronat King of the Pop Surrealism movement, New York Times l-au numit “a master of the style”. Acum, având în vedere că începe să fie cunoscut în întreaga lume, cartea Pinxit oferă o fereastră către imaginația delicioasă a lui Ryden.
Ryden a creat copertele albumelor unor muzicieni precum Michael Jackson, Ringo Starr, Jeff Beck, Oingo Boingo, Red Hot Chili Peppers, Screaming Trees, Scarling și Jack Off Jill. De asemenea, a colaborat cu compozitorii: Star Ridgway (Wall of Voodoo) și Pietra Wexstun pentru muzica spectacolului lui din 2003, numit “Blood”.Editura Tachen a colaborat cu artistul pentru a crea Pinxit – ultima retrospectivă a carierei lui Mark Ryden, care include peste 100 de picturi, zeci de desene și eseuri noi și proaspăt colectate. Meșteșugărită cu aceeași atenție la detalii ca picturile lui Ryden, unele copii Collector’s Edition sunt semnate chiar de artist. Pentru entuziaștii adevărați este disponibilă și Art Edition, învelită în piele și cu un imprimeu silkscreen.Puteți viziona mai jos câteva imagini din ediția specială:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *