Mâncarea, tema principală a multor cărți pentru copii

Mâncarea este o experiență universală, regăsită ca și temă principală în multe cărți pentru copii. Indiferent de anul în care au fost acestea scrise, mesajul lor rămâne atemporal. Cărțile sunt foarte frumos ilustrate și sunt pline de învățături. 

Strega Nona:  Her Story
Scrisă în anul 1975 de către Tomie dePaola, această carte bogat ilustrată este foarte savuroasă atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Strega Nona este o poveste minunată despre consecinţele de a nu asculta de anumite avertismente, care ar putea pune în pericol viaţa oamenilor. Personajele principale sunt Strega Nona (bunica vrăjtoare) și Big Anthony, ajutorul buclucaș al acesteia. Acțiunea se desfășoara în jurul oalei fermecate cu paste a bătrânei care din cauza lui Big Anthony aproape că distruge orașul. 
The Very Hungry Caterpillar: A Pull-Out Pop-Up
Publicată în 1969 The Very Hungry Caterpillar: A Pull-Out Pop-Up, a fost declarată una dintre cele mai bune “Zece cărți ilustrate ale anului.” Eric Carle a scris şi a ilustrat această carte despre o omidă foarte flămândă care mănânca o prăjitură cu ciocolată, o îngheţată, un castravete murat, o felie de cașcaval, o felie de salam, o acadea, o placintă cu cirese, un cârnăcior, o prăjitură și o felie de pepene verde. În noaptea aceea omiduța s-a plâns de durere de burtică. A doua zi ea a mâncat dintr-o frunză verde și frumoasă, iar după aceea s-a simțit mult mai bine. După ce și-a construit un cocon, omida a devenit un frumos fluture. 
, este povestea lui Charlie Bucket şi a legendarului ciocolatier Willy Wonka. Această carte a inspirat două versiuni de film şi a câştigat numeroase premii. Augustus, Veruca, Violet, Mike si Charlie sunt copiii norocoși ce vor vizita misterioasa fabrică de ciocolată a domnului Wonka. Cartea prezintă aventurile acestora de-a lungul unei călătorii extraordinare. 
The Little Mouse, the Red Ripe Strawberry, and the Big Hungry Bear
The Little Mouse, the Red Ripe Strawberry, and the Big Hungry Bear este scrisă de Don Wood și relatează povestea unui șoricel care face tot ce îi stă în putință pentru a-și salva capșuna să nu fie mâncată de un urs flămând. 
Blueberries for Sal
Câştigătoare a Caldecott Honor, Blueberries for Sal prezintă povestea lui Sal și a mamei ei care merg împreună la țară să culeagă afine pentru iarnă. 
, o carte plină de imagini color, ce înfățișează o versiune comică a poveștilor clasice, ideală pentru o lectură amuzantă și plină de semnificații. 
Gregory, the Terrible Eater
Mitchell Sharmat în Gregory, the Terrible Eater, spune povestea unui ied care nu dorește să mănânce nesănătos. Cartea este o poveste despre alimentaţia sănătoasă, fiind un joc inteligent cu privire la problema cu care de obicei părinţii se confruntă atunci când cei mici sunt pretențioși la mâncare și refuză ceea ce este pus în fața lor. займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *