Parteneriate strategice: Management Tip HBR

Dacă lucrezi în sfera business, îți recomandăm o serie sfaturi rapide și practice de la Harvard Bussines Review.

Dacă ești  manager sau vrei să contribui la îmbunătățirea performanței echipei tale, la creșterea cotei de piață a companiei sau să consolidarea unor relații profitabile cu clienții, sfatul de astăzi este pentru tine!

Parteneriatele strategice pot aduce beneficii companiei tale, dar în același timp pot fi și  foarte fragile. Asigură-ți succesul într-un parteneriat de afaceri, ținând cont de 8 aspecte importante.

 

Management Tips

1. Individualitatea: Fiecare parte contribuie cu punctele forte ale companiei sale pentru a se sprijinii una pe alta, într-un mod cât mai prolific.

2. Importanța: Relația trebuie să fie importantă din punct de vedere strategic pentru ambele părți.

3. Interdependența: Trebuie să aveți nevoie unul de altul.

4. Investiția: Trebuie să ai o miză în succesul partenerului tău.

5. Informația: Transparența vă consolidează parteneriatul. Ascunderea informațiilor este o piedică în calea încrederii.

6. Integrarea: Creează mai multe puncte de contact  între organizații.

7. Instituționalizarea: O structură formală poate contribui la obiectivitate și vă asigură că relația va funcționa pentru ambele părți.

8. Integritatea: Încrederea este decisivă, iar etica este o necesitate.

Mult succes!

 

 S-ar putea să vă placă și: Cum să faci marketing gratuit,  Se caută: oameni capabili să jongleze cu ideiSteve JobsAutorul săptămânii – Daniel H. Pink

Vezi toate cărțile din categoria Afaceri și Management!

Pentru orice detalii vă stăm cu drag la dispoziție. Contactați-ne!


 

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Parteneriate strategice: Management Tip HBR”

  1. Interesant, insa as mai adauga un criteriu, anume cel al “Nisarii” sau “Stabilirii granitelor colaborarii”. Ma refer la faptul ca trebuie foarte clar definite limitele de aplicabilitate ale parteneriatului, astfel incat sa se evite neintelegeri sau suprapuneri cu alti parteneri.

    In acest sens Interdependenta o inteleg ca interdependenta pentru telul comun urmarit, si in niciun caz interdependenta completa a celor doi parteneri. Daca se ajunge la asa ceva, nu mai e vorba de un parteneriat, ci mai degraba alianta si chiar fuziune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *