Dacă lucrezi în sfera business, îți recomandăm o serie sfaturi rapide și practice de la Harvard Bussines Review.
Dacă ești manager sau vrei să contribui la îmbunătățirea performanței echipei tale, la creșterea cotei de piață a companiei sau să consolidarea unor relații profitabile cu clienții, sfatul de astăzi este pentru tine!
Parteneriatele strategice pot aduce beneficii companiei tale, dar în același timp pot fi și foarte fragile. Asigură-ți succesul într-un parteneriat de afaceri, ținând cont de 8 aspecte importante.
1. Individualitatea: Fiecare parte contribuie cu punctele forte ale companiei sale pentru a se sprijinii una pe alta, într-un mod cât mai prolific.
2. Importanța: Relația trebuie să fie importantă din punct de vedere strategic pentru ambele părți.
3. Interdependența: Trebuie să aveți nevoie unul de altul.
4. Investiția: Trebuie să ai o miză în succesul partenerului tău.
5. Informația: Transparența vă consolidează parteneriatul. Ascunderea informațiilor este o piedică în calea încrederii.
6. Integrarea: Creează mai multe puncte de contact între organizații.
7. Instituționalizarea: O structură formală poate contribui la obiectivitate și vă asigură că relația va funcționa pentru ambele părți.
8. Integritatea: Încrederea este decisivă, iar etica este o necesitate.
Mult succes!
S-ar putea să vă placă și: Cum să faci marketing gratuit, Se caută: oameni capabili să jongleze cu idei, Steve Jobs, Autorul săptămânii – Daniel H. Pink
Vezi toate cărțile din categoria Afaceri și Management!
Pentru orice detalii vă stăm cu drag la dispoziție. Contactați-ne!
Interesant, insa as mai adauga un criteriu, anume cel al “Nisarii” sau “Stabilirii granitelor colaborarii”. Ma refer la faptul ca trebuie foarte clar definite limitele de aplicabilitate ale parteneriatului, astfel incat sa se evite neintelegeri sau suprapuneri cu alti parteneri.
In acest sens Interdependenta o inteleg ca interdependenta pentru telul comun urmarit, si in niciun caz interdependenta completa a celor doi parteneri. Daca se ajunge la asa ceva, nu mai e vorba de un parteneriat, ci mai degraba alianta si chiar fuziune.