Malcom Gladwell

Ce știm despre Malcolm Gladwell? Că, deși nu are studii doctorale, este un autor de success și un jurnalist celebru la New Yorker și contribuie de asemenea la editarea revistei sportive on-line Grantland. So far so good. Se pare însă că în ciuda faptului că nu și-a continuat studiile, Gladwell a fost un copil mereu interesat de lectură și angajat în activități sportive. Cu o personalitate puternică, încă de mic, Malcolm Grandland se plimba printre birourile universității la care preda tatăl său în căutarea de ceva interesant de citit. Foarte interesat de atletism, a câștigat cursa pe distanță ,medie în 1978 la liceul din Ontario, Kingston la vârsta de 14 ani. În 1982, Gladwell se înscrie la Centrul Național pentru Jurnalism din Washington D.C. și termină cu un titlu în istorie la universitatea din Toronto, Trinity College în 1984. Optează pentru continuarea carierei în advertising însă este respins de către toate companiile la care aplică pentru un post. Decide să abandoneze cariera academică și să încerce apoi să practice jurnalismul. Acceptă o poziție de jurnalist la The American Spectator și se mută din Canada în Indiana. În această perioadă scrie pentru Insight on News, o revistă conservatoare a Bisericii Creștinismului Unificator a sud-coreanului Sun Myung Moon. În 1987 începe să scrie despre afaceri și știință pentru The Washington’s Post, revistă la care lucrează până în 1966. Într-o elucidare personală pe care o prezintă în cartea sa, Outliers, Gladwell spune : ”I was a basket case at the beginning and I felt lke an expert at the end. It took ten years-exactly that long.”

Când și-a început misiune la The New Yorker, în 1966, Gladwell își dorea să sondeze profunzimile cercetării academice pentru inspirația, teoriile și îndrumarea pe care acestea le puteau oferi, din punctual său de vedere. Însă, când a trebuit să scrie despre modă, a optat pentru un articol despre un producător de tricouri. În concepția sa, oricine poate produce o rochie de 100.000 de dolari, însă nu oricine poate face un tricou care să coste opt dolari. Această explicație genială despre ce înseamnă de fapt să fii un bun manufacturier de tricouri dar și un bun afacerist îl prezintă pe Gladwell ca pe un iscusit cunoscător de oameni și valori. Astfel, nu trebuie să ne ia prin surprindere faptul că popularitatea sa a crescut vertiginos odată cu publicarea articolelor The Tipping Point și The Coolhunt care au reprezentat piesele fondatoare ale primei sale cărți, The Tipping Point. Despre activitatea sa literară Gladwell susține că mama a fost o continuă inspirație și un model care l-a ghidat de-a lungul evoluției sale scriitoricești.

Mai mulți autori ai săptămânii

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Sandra

Citesc literatura care îmi spune ce și cum să înțelegem despre cine suntem. Secolele XVI și XVII. Nașterea științei moderne. Religie și filosofie. Aparțin unei echipe formate din oameni competenți și curioși și mă numesc asistent de cercetare la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Îmi petrec de șase săptămâni timpul întrebând epoca Reformei ce are să ne spună, într-un orășel din Germania de sud-vest. Aici am găsit răspunsuri dublate de întrebări și aștept să mă reîntorc. Voi fi curând acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *