Magicieni, vrăji şi secrete

“Magie şi cărţi: nu există prea multe lucruri care să fie mai importante decât acestea” – Quentin Coldwater

Ultima carte a trilogiei Magicienii, scrisă de Lev Grossman, a ajuns pe rafturi la finele anului trecut şi a reuşit să-i satisfacă pe fanii seriei cu atmosfera sa misterioasă, personajele bine construite şi lumea mereu surprinzătoare a vrăjilor şi magicienilor.

The Magician’s Land continuă povestea magicianului Quentin Coldwater şi o întrepătrunde cu poveştile unora dintre prietenii săi care încearcă să salveze tărâmul magic al Fillory-ului.

Quentin este expulzat din Fillory şi se întoarce la Colegiul de magie Brakebills. Va descoperi curând, totuşi, că nu se poate acunde de trecutul său. În Fillory, barierele magice sunt din ce în ce mai slăbite şi barbari din nord se pregătesc de invazie. Eliot şi Janet, conducătorii de pe tărâm, decid să facă tot ce le stă în putinţă pentru a-şi salva lumea, dar vor descoperi că situaţia este mult mai complexă decât şi-ar fi putut cineva închipui vreodată. Quentin este ajutat de Plum, o magiciană cu un secret bine ascuns, iar în călătoriile lor, cei doi vor da peste prieteni pe care-i credeau pierduţi pe vecie, taine şi o vrajă care ar putea crea o utopie magică.

Romanul a fost bine primit de critică şi reprezintă una dintre cele mai reuşite cărţi din fantasy-ul modern. Este povestea unui băiat ce se transformă în bărbat, a unui ucenic ce devine maestru şi a unui tărâm scindat ce reuşeşte să se reîntregească. Mulţi l-au văzut ca o combinaţie reuşită între Harry Potter, Lord of the Rings şi Cronicile din Narnia, cu personaje bine conturate şi o atmosferă care-ţi va acapara atenţia în întregime. Un fantasy pentru adulţi şi o încheiere triumfătoare pentru una dintre cele mai bune trilogii fantasy ale deceniului.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *