Lucy Siegle analizează fenomenul ”fast fashion”

To Die For
Autoarea Lucy Siegle a lansat o nouă carte în care vorbește despre noua modă din magazine care schimbă colecțiile foarte repede. Fiecare brand trebuie să țină pasul cu concurența și astfel hainele acum stau foarte puțin în magazinele care rulează colecțiile extrem de rapid.

Cartea lui Lucy Siegle se intitulează ”To Die For: Is Fashion Wearing Out The World?” si este o adevărată analiză a acestui fenomen care are implicații economice, psihologice și sociale.

Astfel, unul dintre sondajele realizate de Siegle dezvăluie că în medie oamenii cumpără mai multe haine decât acum 20 de ani, dar pot face asta contra unor sume mai mici de bani din cauza popularității de care se bucură fenomenul ”fast fashion”. Din păcate, acest lucru demonstrează că valoarea hainelor a scăzut foarte mult. Înainte femeile pasionate de modă cumpărau câteva obiecte vestimentare, de bună calitate, care ofereau prestanță în societate. Însă acum, calitatea și prețul hainelor a scăzut, iar în anumite cazuri femeile le schimbă foarte des.

Cartea lui Siegle examinează povestea din spatele hainelor pe care le cumpărăm, produse, în unele cazuri, într-un mod inuman și devastator pentru mediul înconjurător. Trage un semnal de alarmă pentru schimbările care atât industria, cât și consumatorii ar putea să le aducă industriei modei. Lucy Siegle crede în conceptul de “ethical fashionista”, ceea înseamnă doar că suntem conștiente de cum și unde (și mai ales de către cine) sunt create hainele pe care le purtăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *