14 lucruri pe care trebuie să le faci vara

Am zis că vara aceasta voi face multe lucruri pe care nu am apucat să le fac până acum, lucruri care merită făcute vara. Mi-am făcut o listă și abia aștept să bifez toate punctele de pe ea. Unele sunt mai greu de realizat, altele se pot face numaidecât. Important este să mă bucur de ele și să profit de ocazie pentru a mă relaxa. Mulţi dintre noi lucrăm, avem un job stabil care ne solicită atât fizic, cât și psihic, încât nu mai avem chef de una, alta și ne lăsăm pradă rutinei și  monotoniei, dușmani serioși în anotimpul estival.  De aceea, chiar dacă suntem la muncă, trebuie să găsim puțin timp liber pentru a ne destinde și a savura câteva clipe de relaxare și detașare. Fie că putem pleca sau nu în călătorii, trebuie să găsim o modalitate de a combate stresul de zi cu zi și de a ne scălda într-o oază proprie de relaxare.

Vă împărtășesc și vouă lista mea, din care vă puteți inspira și poate chiar completa cu lucruri pe care voi le-aţi face în această vară.

1. Citeşte cărţi cu și despre vară

Sunt atâtea romane și poveşti drăguțe cu tematică estivală, scrise în aşa fel încât să pornim într-o călătorie pe malul mării. Cu siguranță, vă veți relaxa, chiar și la locul de muncă.

2. Bea cât mai multe cocktailuri

Îmi imaginez că sunt pe o insulă tropicală, departe de cotidian, alături de persoana iubită, savurând băuturi aromate.

3. Mănâncă înghețată homemade

Preparate în casă, încercând rețete de tot felul, înghețatele sunt mult mai gustoase și ne satisfac la maximum papilele gustative.

 

4. Mergi la picnic cu prietenii

Mâncare multă și bună, prieteni dragi, jocuri amuzante, natură, soare, răcoare, iarbă verde, toate acestea reprezintă definiția distracției.

 

5. Practică grădinăritul

Dacă stați la casă cu grădină, plantați flori sau seminţe diverse ; dacă stați la bloc, întrebați întâi administratorul dacă puteți planta ceva în grădina din faţa blocului, cumva trebuie să improvizați, pentru a fi una cu natura.

6. Mergi la cules de fructe de pădure

Mergeți, de preferat, undeva înspre zona muntoasă, într-un road trip, și puneți-vă pe cules fructe sănătoase din care puteți face gemuri și dulcețuri.

       

7. Plimbă-te cu bicicleta

Seara, când ieșiți de la serviciu sau în weekend-uri, o plimbare cu bicicleta reprezintă o sursă de sănătate și relaxare.

8. Mergi și înalță un zmeu

Ne întoarcem în copilărie și ne lăsăm grijile și gândurile negative să zboare odată cu zmeul.

9. Ia câteva lecții de echitație

Sunt scumpe și greu accesibile, dar dacă vă plac caii și iubiți libertatea, călăritul este o activitate ce trebuie făcută.

 

10. Dormi în cort

La mare, la munte, în gradina din faţa casei, trebuie să dormiți în cort. E fun, e sănătos și puteți privi cerul plin de stele.

11. Dă-te în carusel

E o copilărie, dar sentimentul e unul care nu se uită aşa ușor. Mereu când mă dau în carusel, parcă pornesc într-o călătorie în timp, în faţa ochilor mi se derulează întreaga copilărie, iar când cobor din el mă simt mai vie ca niciodată.

12. Dă o fugă până la mare în weekend

Până la concediu, aveţi weekendurile de care trebuie să profitaţi. O călătorie scurtă la mare, pe plajă, face bine psihicului şi vă încarcă bateriile pentru încă o săptămână grea.

13. Trimite un mesaj în sticlă

Nu, nu trimiteți mesajele pe Dâmbovița. Tot la mare e frumos. Mergeți pe o plajă pustie, luați o sticluță mică, introduceți un mesaj frumos și aruncați sticla în apă. Cineva o va găsi și va păstra acea amintire frumoasă.

14. Adormi în hamac

Hamacul este extrem de comod şi de relaxant. Cu o carte bună, cu o muzică de ambianță, puteţi foarte uşor să vă lăsaţi legănaţi şi să călătoriţi cu mintea spre locuri însorite. Totul stă în imaginaţie.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *